Malarstwo - Teresa Kopańska
  Malarstwo Teresy Kopańskiej
forum malarskie
Forum malarskie
01 Kwietnia 2023 - 08:27:22 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 24   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Tetra - olej  (Przeczytany 116545 razy) Średnia ocena: 5
Tetra
Przyjaciel
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #60 : 25 Marca 2008 - 18:17:19 »

28.  Samowar - olej na płótnie 80/65

infrawizjer
Gość
« Odpowiedz #61 : 25 Marca 2008 - 18:44:13 »

dla mnie bomba fajny pomysł na tło;];]
Paveletz
Gość
« Odpowiedz #62 : 25 Marca 2008 - 18:58:25 »

No to mnie wymiotło...  okok
teresa
Admin
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #63 : 25 Marca 2008 - 19:24:44 »

Tetra , nie mam słów. Nie mogę uwierzyć. Jesteś genialny.
Co bym za to dała by mieć taki talent jak Ty. okok
"Samowar"  i obok ta filiżanka , tło całej tej pracy jest niesamowicie piękne, pomysłowe, realistyczne.
Tetra naprawdę jesteś geniuszem.
Cieszę się, że mogę oglądać i cieszyć oczy Twoimi dziełami. oklasky

Pozdrawiam.
Tetra
Przyjaciel
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #64 : 25 Marca 2008 - 21:30:23 »

Dzięki bardzo wszystkim za miłe słówko zawstydzony ,ale powiedzcie szczerze czy ta fliżanka nie psuje zbytnio harmonii całości obrazu. A może właśnie tak ma być kontrast i odwrócenie uwagi na pierwszy rzut oka od tytułu obrazu...
infrawizjer
Gość
« Odpowiedz #65 : 25 Marca 2008 - 23:16:21 »

jak mam być szery filiżanka mogła by być jasna ale w cieplejszych kolorach dodałbym do budowy tego beżu albo troszkę pomarańczu bądź brązu z domieszką czerwieni ,kontrast to jedno ale ten kolor gryzie się trochę z innymi nie z powodu kontrastu ale właśnie nasycenia koloru składowego poza tym jest ok jest ok;] zaraz mnie tu zlinczują także nic więcej nie powiem ;];] ale przynajmniej szczerze;] taka moja rada osobista nie  mam twojego warsztatu jeśli chodzi o dokładność odtwarzania zresztą mam kompletnie inny styl i nigdy tak malował nie będę ale kolorystą jestem poprawnym więc moja rada jest prosta światło w rożnych miejscach pada w rożny sposób cień tak samo jak w pewniej wypowiedzi dokładniej opisując to stwierdził oldmalarz on poruszył tam kwestie oddawania rzeczywistości mówił zadaje sie o świetle i jego nasyceniu w zależności od pory dnia ja powiem ci inaczej niech nasycenie tła będzie jednym kolorem niech nasycenie światła będzie drugim kolorem niech nasycenie cienia będzie kolorem trzecim niech pozostałe kolory zawierają się w nich ale niech te trzy pasują do siebie tak ze jak je ustawisz to nie tylko nie będą razić oka ale zachwycą zaciekawią czasem zaszokują odwagą powodzenia;];];];]boże nie wiem czy powinienem dawać rady heh:];];];];];]
Paveletz
Gość
« Odpowiedz #66 : 26 Marca 2008 - 00:59:43 »

IMHO, filiżanka "równoważy" światło na samowarze i właśnie to dopełnia harmonii. Dzięki niej, obraz nabiera też dodatkowej przestrzeni, wystarczająco zresztą już nadawanej przez samą "skrzynkę" tworzącą tło. Myślę, że od strony kompozycji, niewiele można zrzucić... Może jedynie kwiaty leżące na blacie wprowadzają trochę "zamieszania".
teresa
Admin
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #67 : 26 Marca 2008 - 05:42:41 »

Tetra ja myślę, że bez tej filiżanki nie było by samowara. Po prostu nie było by porównania.
Jak to się mówi "nie działo by się nic" A ten obraz  mówi, żyje  i to jest najważniejsze. Światło, cienie cała ta kompozycja
nadaje wyraz dopełnionej pracy ze wszystkimi ZASADAMI kunsztu malarstwa.
Co do kwiatka,  to dobrze jak jest jakiś lekkie zamieszanie, nadaje tej pracy charakter, zwraca na siebie uwagę odbiorcy.
Po co pytasz o rady, to raczej my powinniśmy Cię pytać, jak Ty to drogi kolego robisz?, że z pod Twojego pędzla wychodzą takie dzieła. mysl

kwiat
WERKA
Nowicjusz
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #68 : 26 Marca 2008 - 09:03:49 »

och ach ich!!!!! oklasky
ale żebyś nie powiedział "blebleblebleble"
 to się czepie tła stać cię na lepiej! mysl
(zaraz reszta pewnie mnie tu zlinczuje  stres milczek)
 no to tyle mistrzu zawstydzony kwiat
Joka
Stały bywalec
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #69 : 01 Kwietnia 2008 - 21:54:24 »

Popraw mnie jeśli się mylę, ale takie tło jest chyba Twoim ulubionym. Wykorzystałeś je przynajmniej dwa razy, ale nie całkiem identycznie. Poza tym praca świetna i świetlna - mam na myśli blask jaki bije od samowara. I właśnie metaliczny blask samowara podoba mi się najbardziej.    okok  oklasky

Strony: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 24   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: