Malarstwo - Teresa Kopańska
  Malarstwo Teresy Kopańskiej
forum malarskie
Forum malarskie
30 Maja 2023 - 09:35:17 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 91 92 93 94 95 [96] 97 98 99   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Poznajmy się  (Przeczytany 391553 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Lipinka
Świeżynka
*
Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #950 : 20 Lipca 2014 - 22:37:28 »

Dziękuję! Mam nadzieję, że dużo wiedzy stąd wyniosę i przeleję na papier usmiech

wendipo
Malarz miesiąca

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #951 : 22 Lipca 2014 - 08:00:04 »

Witaj na Forum Lipinko usmiech

usmiech
kayna
Bywalec
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #952 : 26 Października 2014 - 23:10:38 »

Witam wszystkich forumowiczów usmiech  mam 26 lat, mieszkam od roku w Irlandii w maleńkim miasteczku, kocham i tęsknie za rodzinną Warmią i Mazurami. Od kilku lat interesuje się sztuką. Obecnie zgłębiam tajniki malarstwa olejnego. Do pełni szczęścia brakuje mi ludzi o zbliżonych zainteresowaniach, których mam nadzieje poznać na tym forum, pozdrawiam usmiech
teresa
Admin
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #953 : 27 Października 2014 - 04:48:41 »

Witaj. Miło nam, że będziesz z nami. Po pięciu postach będziesz mogła założyć swoją galerię ze swoimi pracami, wrzucać linki itp.  To co Cię interesuje tu znajdziesz, a koledzy z forum też Ci pomogą jeśli będziesz potrzebowała porady. Forum nasze posiada ogrom wiadomości w temacie malarstwa, tak więc korzystaj do woli ze wszystkich informacji, które Cię interesują. Też mile widziane są Twoje doświadczenia, dziel się z nami.  Pozdrawiam i baw się u nas dobrze.    usmiech
espero
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #954 : 27 Października 2014 - 09:45:54 »

Witaj kayna okok Tutaj na pewno znajdziesz to, czego szukasz. W tym forum można się zatopić na długie godziny. Pozdrawiam  haha
kayna
Bywalec
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #955 : 27 Października 2014 - 15:20:07 »

Dziękuje za miłe przyjęcie usmiech zabieram się więc do lektury  rotfl
lily-rose89
Nowicjusz
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #956 : 07 Grudnia 2014 - 20:12:04 »

Witam serdecznie i dziękuję za zaakceptowanie zaproszenia usmiech

Forum odkryłam tydzień temu i od tego czasu, poświęciłam sporo czasu na przeglądnie pomocnych rad, wskazówek dotyczących przyborów i galerii użytkowników (nawiasem mówiąc, zachwyciły mnie akwarele Espero - te soczyste kolory, lekkość i eteryczność kwiatów i cierpliwość w to włożona! Dla mnie akwarele to czarna magia).

Sama mam 25 lat, rysowałam chyba od podstawówki, jeśli dobrze pamiętam - na 15 urodziny ktoś z rodziny dał mi w prezencie farby olejne, terpentynę, blejtram i książkę o malowaniu.  Przekartkowałam wspomnianą książkę i jazda! Wyszedł "przyjemny widoczek z sielską uliczką z rozkosznymi domkami". No cóż - rodzinie się podobało. Niestety to "dzieło" nie broni się z perspektywy czasu. Nikt z mojej rodziny nie miał styczności z malarstwem i umówmy się - nie byli zbyt wymagającymi odbiorcami rotfl rotfl.

Namalowałam tymi urodzinowymi farbkami jeszcze z dwa obrazy i na tym się skończyło. Potem było liceum, matura i zupełnie inne sprawy na głowie. Wiadomo, że młoda kobieta woli zainwestować w swój wygląd niż farbki  zawstydzony  Całkiem niedawno, już jako osoba pracująca i zarabiająca na siebie, kupiłam farby i blejtram z zamiarem powrócenia do dawnej pasji. I tu czekało mnie rozczarowanie - chyba się uwsteczniłam bezradny  W wieku 25 lat namalowałam gorzej niż wieku 15! Wyszło nieporadnie, fatalne cienie i perspektywa! A przecież w głowie pojawił się zupełnie inny obraz - inna kompozycja i kolorystyka...

I tak niedawno zaczęłam szukać informacji w internecie, które dopiero uświadomiły żenujący poziom jaki prezentuję i błędy jakie popełniałam. Ale że jestem cierpliwa i wiem, że "nie od razu Kraków zbudowano", poza tym całe życie człowiek się uczy  - nie rezygnuję z malarstwa i rysunku. Cieszę się, że jest takie forum, gdzie można usłyszeć konstruktywną krytykę i łyknąć sporo wiadomości, które człowiek nie mający ze światem artystycznym nie ma możliwości usłyszeć.  Bardzo podobała mi się "metamorfoza" Cebuli. Przeglądałam jego początkowe dzieła i widać niesamowity postęp gołym okiem!  Więc może i dla mnie jest szansa - choć nie przewiduję, że nastąpi ona tak szybko jak u Cebuli  milczek

Malowanie to dla mnie niesamowity sposób na wyciszenie się. Jest coś niesamowicie uspakajającego przy mieszaniu i nakładaniu farb na płótno! Jakby spływały na mnie fale spokoju... (tak też się czuję nad morzem). I tego spokoju szukam też w pracach innych. Nie będzie więc zdziwieniem, że moim ukochanym malarzem jest Vermeer! Jest coś pięknego w jego dziełach, wspaniałe detale i to pokazanie prostych czynności,  zatrzymanie chwili i sposób w jaki są oświetlone postacie na jego obrazach.  Moje ulubione: "Dziewczyna z perłą", "Alegoria malarstwa" i "Nalewająca mleko".

W przyszłym tygodniu mam zamiar wziąć się za obraz i może uda mi się go pokazać. Udało mi się ostatnio wykonać parę fajnych zdjęć parku Wilsona w Poznaniu i chętnie przeniosłabym któryś z nich na płótno. Przynajmniej uda mi się dowiedzieć, co u mnie nie gra :D

Dodam jeszcze, że moja miniaturka to średnio udana próba autoportretu - nie uwzględnia jednak dostatecznie spiczastego podbródka jak u czarownicy i nosa "jak skocznia narciarska" (jak to kiedyś powiedział kolega z gimnazjum patrząc na mój profil) :D

"Oto opowieść o tym jakie jest życie: nie o tym jakie długie ono jest, lecz o tym, jakie  dobre, bo to się liczy" - Seneka
espero
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #957 : 07 Grudnia 2014 - 20:54:01 »

Witaj na forum lily-rose89! Park Wilsona, no proszę, chętnie zobaczyłbym go na obrazie usmiech Dobrze, że wróciłaś do malowania i dobrze, że trafiłaś na to forum. Na pewno znajdziesz tu mnóstwo informacji i wiele cennych wskazówek. Jak ktoś opisuje malowanie olejami tak jak Ty, to aż mam ochotę namalować coś tymi farbami. Ehh. Dziękuję za miłe słowa o moich akwarelach. Pozdrawiam!  haha
teresa
Admin
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #958 : 08 Grudnia 2014 - 18:02:12 »

Witaj lily-rose89. tak Bardzo pięknie się przedstawiłaś.
Masz już napisanych pięć warunkowych postów aby korzystać ze wszystkich wiadomości a
zarazem możesz przedstawiać swoje prace jak też wklejać linki interesujące nasze forum.
Ponadto nie krępuj się, pytaj jeśli masz jakieś problemy z malowaniem, zawsze otrzymasz odpowiedź, pomoc, radę.
Baw się dobrze na naszym forum. usmiech
Vagabond
Stały bywalec
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #959 : 08 Grudnia 2014 - 18:32:04 »

Cześć lily-rose89  okok

Niczym strudzony życiem włóczęga, przemierzam najciemniejsze zakamarki swojej duszy w poszukiwaniu małej iskierki utraconych marzeń.
Strony: 1 ... 91 92 93 94 95 [96] 97 98 99   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: