jak robisz te przepiękne witraże? Malujesz farbami na szybach? Wyglądają wspaniale, tyle w nich światła.
W sklepach dla plastyków można kupić konturówki i farby do szkła. Faktycznie maluję na szybach - witraże w oknach zastępują firanki ;) .
Do pani Teresy:
Dziękuję za miłe słowa pod adresem moich prac i ogrodu.Od razu mam więcej chęci do dalszej pracy, więc może niedługo dam coś nowego na moją stronę. Obecnie pracuję z synem nad galerią ogrodu.
W pani pracach szczególnie podobają mi się zwięrzęta - są jak żywe, prawie się uśmiechają. We wszystkich obrazach stosuje pani piękne, żywe kolory, miło się na nie patrzy. Na swojej stronie napisała pani, że na płycie pilśniowej malowało się pani fatalnie; ja maluję na płycie unilamowej (oczywiście na odwrotnej stronie) i maluje się mi bardzo dobrze. Kupiłam ostatnio kilka płócien i mam z nimi kłopot: są już zagruntowane i można malować, ale farba natychmiast wsiąka a płótno ucieka mi spod pędzla. Co mam zrobić? Naciagnąć płótno? (są jakieś specjalne, małe deseczki do tego) Czy po prostu się przyzwyczaić, że to tak "ucieka"?