Malarstwo - Teresa Kopańska
  Malarstwo Teresy Kopańskiej
forum malarskie
Forum malarskie
09 Czerwca 2023 - 03:24:40 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3 4 5   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Joka  (Przeczytany 33780 razy) Średnia ocena: 0
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Joka
Stały bywalec
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« : 23 Lipca 2007 - 22:57:18 »

Maluję przede wszystkim akwarele. Czasem (rzadko) sięgam po farby akrylowe. Głównym tematem, jak na razie, jest krajobraz.

1. Świętokrzyskie klimaty

2. Na brzegu

3. Wiosna w górach 2 (akryl)

teresa
Admin
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #1 : 25 Lipca 2007 - 14:04:53 »

Szczególnie podoba mi się obrazek nr.2 "Na brzegu".Prosty ,o chłodnych kolorach ,
a zarazem wywołuje uczucie ciepła, chociaż atmosfera jego jest jakby (chłodny dzień nad,jeziorem, lub nad morzem)  ghiii

[ Dodano: 2007-07-25, 14:09 ]
Tak naprawdę podziwiam Tych którzy malują akwarelą.
    Jest to jedna z najtrudnieszych technik malarstwa.
Joka
Stały bywalec
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #2 : 25 Lipca 2007 - 20:38:12 »

Dzięki za opinię.  :-D
Zaczęłam malować akwarelami, bo tylko takie farby były w domu. Szczerze mówiąc podebrałam je córce  lol .
Dopiero potem zainwestowałam w profesjonalne farby, pędzle i papier. Cały czas uczę się malować, nie zawsze wychodzi mi tak jakbym chciała. Korci mnie wypróbowywanie innych technik (malarstwo olejne, akrylowe), ale się ich boję. To zupełnie coś innego niż akwarele. Wydaje mi się, że trudniejszego.

[ Dodano: 2007-07-26, 09:01 ]
4. Przedjesiennie (akwarela 30x40cm)

5. Jesienne panny (akwarela 24x32cm)

6. Dzika róża (akwarela 24x32cm)

teresa
Admin
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #3 : 27 Lipca 2007 - 13:27:31 »

ghiii Piękna jest ta akwarelka "Dzika róża".Ładnie zaznaczyłaś niebo,tylko po prawej
                 wydaje mi się że niepotrzebnie namalowałaś to drzewko.Jakoś tak jak gdybyś
                 je na końcu w pośpiechu domalowała,nawet tonacja koloru sie różni..no ale to
                 tylko moje zdanie,Sama jesteś sobie dyrektorem.
....................................... ....................................... ....................................... ............
                Obrazek "Jesienne panny"już jest w całej tonacji doskonały.Zachowałaś ładnie
                proporcje całej akwarelki.super.
                ....................................... ....................................... ..................................
                Nie bój się innych technik malowania,równie są piękne prace,
                może nie tak delikatne jak akwarelka ale warto je poznać.
                ....................................... ....................................... ...................................
               Pozdrawiam i życzę sukcesów w malarstwie.

[ Dodano: 2007-07-27, 18:18 ]
Jeszcze jedno Joka .Farba olejna jest jak, glina, robisz z nią co chcesz,nakładasz warstwami,  możesz ścierać i znów nakładać, po prostu bawisz się kolorami..naprawdę spróbuj.Zachęcam gorąco.
....................................... ....................................... ....................................... ..................
Ps. W działach forum będę opisywała tematy dotyczące technik malowania, (pierwsze kroki w malarstwie, jak malować, jak robić szkice ,jakie narzędzia stosować do malowania,) wszystko o malarstwie.Parę tematów już jest ,więc jeśli potrzebujesz jakieś porady,
to proszę, zawsze służę każdą odpowiedzią.
....................................... ....................................... ....................................... .................

Pozdrawiam. :czytaj:
Joka
Stały bywalec
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #4 : 28 Lipca 2007 - 12:56:20 »

Masz rację co do " Dzikiej róży" Mnie też denerwuje ta brzoza, niestety nie da się zbytnio poprawiać akwarel  :-( .  Chociaż może spróbuję, bo lubię te kłujące gałązki róży  ;-)

teresa
Admin
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #5 : 29 Lipca 2007 - 10:28:29 »

Właśnie to ma akwarela do siebie ,że trzeba umieć naprawdę dobrze malować i dobrze opanować tę technikę malowania.Bo jeśli już coś zrobiłaś nie tak na obrazku to to się nie da poprawić..
Joka
Stały bywalec
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #6 : 05 Sierpnia 2007 - 18:41:51 »

7. Kształt (akryl 40x50cm)
jeden z niewielu akryli w moim dorobku i w pewien sposób praca całkowicie nowa dla mnie

teresa
Admin
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #7 : 06 Sierpnia 2007 - 18:47:30 »

Nie potrafię cokolwiek powiedzieć na temat tego obrazu.
Na pewno Ty sama wiesz co namalowałaś.Mnie się kojarzy z jakąś muszlą oceaniczną,
poza tym, nie bardzo mi odpowiada taka paleta kolorów (raczej jej nie ma), no ale to tylko moje zdanie, to ważne co Ty w swoim zamiarze namalowałaś.
....................................... ....................................... ....................................... ...........
pozdr. :->
Joka
Stały bywalec
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #8 : 06 Sierpnia 2007 - 22:17:17 »

W rodzinie trwały zakłady czy ktoś zgadnie co to jest?  lol
Ja malowałam muszlę, córka twierdziła, że to ryba głębinowa, a mąż nie chciał się wypowiedzieć jednoznacznie ghiii
A kolory? Jaki nastrój takie kolory. ;-)

VanGob
Admin
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #9 : 08 Sierpnia 2007 - 11:16:49 »

Fajne  ghiii
Pierwsze skojarzenie - jakiś stwór rybo-muszlo-podobny, żyjący w gląbinach oceanicznych. Jednak kolory tła nie wskazują na to, żeby akcja działa się w głębinach - byłoby mroczniej i granatowiej  ;-)
Ewidentnie widać boczną i tylną płetwę, oraz pofalowane "podwozie" - jak upłaszczki lub innego pełzającego po dnie żyjątka. Tylko co to ma zamiast głowy  :roll:  Wiem. Ten rybostwór zaatakował właśnie jakąś meduzę gwiaździstą, i zaraz ją pożre. Ewentualnie trzyma w zębach (pepach) jakiś podwodny kwiatek i zasuwa z nim do pani rybostworowej.  ghiii
Strony: [1] 2 3 4 5   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: