Paveletz : Łał nigdy nie słyszałem o takowym rodzaju pędzla - myślę że to może być przydatne , bo po co wyjmować małego pędzelka dla jednego szczegółu a potem go my jeśli można to od razu wyrzucić
a co to za "medium" - bo to tak się nazywa tak ? ( co dokładniej można nazywać medium , co to oznacza?) ale przechodząc do pytanie co to za medium które spowalnia schnięcie ?
Kupiłem sobie farby akrylowe w sklepie Netto były po 3 zł tubka , kupiłem je tylko do zobaczenia jak to jest z tymi akrylami i nie wiem czy nadawały by się też to późniejszej pracy . Czy to raczej badziewie dodam że tubka zawiera 75 ml farby a jej marka to chyba ARTELLO
Chciał bym namalować obraz wielkości A3 farbami akrylowymi na kartonie ale chciał bym by był on taki wypukły żeby widać było fakturę nakładania farby . I mam z tym związane pytanie czy do tej farby się coś dodaje żeby zrobić taki efekt czy po prostu to jest sama farba . Myśląc logicznie to dosyć dużo farby na to pójdzie , a akryle sprzedają również w tubkach po 12 ml więc pojawiły się u mnie wątpliwości czy to sama farba . Drugie pytanie to takie czy do uzyskania takiego efektu musze nakładać farbę szpachelkami , czy można to samo osiągnąć pędzlami ?
jak to ma być później z tym zabezpieczaniem krok po kroku jak byście to opisali to byłbym wdzięczny
pisaliście o czym matowym i błyszczący , co dodaje się do farb <medium czy coś? >
tłumaczcie wszystko jak dla kompletnego laika bo takim właśnie jestem :D
kompletnie mi się mylą te pojęcia istniej coś w rodzaju słowniczka na tym forum ?? - jeśli nie to możecie coś takiego zrobić dobra rzecz dla początkujących . A więc co to
werniks
fiksatywa czy coś w tym rodzaju
medium
jak jest coś jeszcze to też napiszcie byłbym Wdzienczny , opiszcie co do czego , rodzaje
z góry dzięki