...."więc prosty wniosek, ze dlatego nie brał udziału w naszych konkursach malarskich.
chociaż była dozwolona technika malowania, to jednak miał prawo o tym nie wiedzieć.....", no cóż, miał, nie miał, zawsze można zapytać, po to są kąciki dyskusyjne.
Nokiu, możemy się denerwować na takie stwierdzenia, ale Vagabond miał niestety rację, co do "wypalonych uczestników". Na jednej stronie galerii użytkowników forum jest 25 forumowiczów, stron jest bodajże 10, można jeszcze doliczyć parę osób które nie mają założonych stron- galerii...........Aktywnych jest ......kilka osób z jednej strony plus kilka postów (bardzo cennych zresztą) Grulla czy Dannyego i to dotyczących raczej technik, bądź materiałów niż życia forum. No i gdyby choć tak jak Vagabond zabierali głos od czasu do czasu, nie byłoby źle.
Czy nam się to podoba, czy nie, tak się dzieje w życiu, że wszystko co nowe przyciąga, potem powszednieje, i choć tworzymy nadal (przynajmniej część), to nie pokazujemy tego, bo podobne do wcześniejszych, bo to już było itd. itp. Forum, żyje innym życiem, tym co tu jest równie cenne jak prace użytkowników, czyli bogatą wiedzą na temat sztuki, w ogóle i w szczególe.
...."mało osób się tu udziela bo się boją pisać prawdę by nie byli potraktowani w sposób że są złośliwi..."
Bardzo lubiłam komentarze Towicza np. nie zawsze przebierał w słowach, ale szczerze "walił" co złe, ale co dobre pochwalił. Niestety, jak gdzieś napisał to Know, artyści to wrażliwcy, i nie wszyscy i nie zawsze dobrze znoszą krytykę. Mam na myśli oczywiście konstruktywną krytykę.
No! wpadłam tu by się wyrazić