Malarstwo - Teresa Kopańska
  Malarstwo Teresy Kopańskiej
forum malarskie
Forum malarskie
22 Marca 2023 - 23:28:33 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Akryl Szpachelką  (Przeczytany 15596 razy) Średnia ocena: 0
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Sisi
Tubylec
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« : 27 Maja 2008 - 21:03:24 »

Właśnie jak i w temacie chcę nakładać akryl szpachelką żeby uzyskać grubą skorupę wypukłości i nie równości ale tego akrylu poszło by za dużo więc czy istnieje jakiś proszek żeby zwiększyć jego objętość ? jakiś specjalistyczny proszek ?
Monika W
Bywalec
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #1 : 27 Maja 2008 - 22:52:10 »

wiem, ze do farb olejnych jest zel zwiekszajacy objetosc wlasnie do malowania szpachelka, ale czy do akryli...  mysl

"Najważniejsze, to mieć w życiu pasję, która nadaje mu sens!" MW - czyli ja usmiech
Sisi
Tubylec
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #2 : 28 Maja 2008 - 20:43:32 »

już wiem jak nazywa się ten sposób malarstwa ( wypukłości ) - Impast :D
szklanytygrys
Forumator
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #3 : 02 Czerwca 2008 - 22:01:57 »

brawo Sisi

wszelkie madiumy istnieją zarówno do olei jak i do akryli

do akryli nawet o wiele więcej niż do olei.
Jest tego naprwdę mnóstwo.
Nie jestem pewien jak z dostępnościa na naszym rynku ale od czego ma sie internet.Oszałamiająco szeroką ofertę stanowią produkty "Liquiteksu" i "Golden American inestety to te nie najtansze ale inni też cos tam robią
Ceny też różnie. Od zwariowa
nie drogich profesjonalnych do tańszych economic.

http://www.atlantisart.co.uk/set_catalogue.html - możesz tutaj spróbować (ach ta pracownicza lojalność  ;) Do Polski też wysyłają.

Moja galeria "główna" czyli oleje

i trochę eksperymentów akwarelą
Sisi
Tubylec
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #4 : 03 Czerwca 2008 - 06:57:30 »

dzięki a możesz mi powiedzieć pod jaką nazwą istnieją te media ?
szklanytygrys
Forumator
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #5 : 03 Czerwca 2008 - 10:10:58 »

Acrylic mediums.
W ichnim katalalogu od strony 148 w górę. Zresztę te pierwsze są najzwyklejsze i niedrogie  (ok7£ za litr)
Ale tego jest naprawdę dużo. Od rzadkich do gęściejszych i od czystych, przejrzystych do takich z róznymi dosypkami zmieniającymi fakturę (a'la piasek czy jakieś wióry)

Ale może trochę przekombinowałem z tą odpowiedzią. Może na początek spróbuj poprostu w Polskich sklepach. NIe wiem z kąd jesteś.  jeśli z jakieś mniejszej miejscowości to każdy lepszy sklep dla plastyków ma swoją stronę na której też możesz cos zamówić, lub zapytać meilowo lub telefonicznie.
Ja z własnego doświadczenia wiem że polskie sklepiki sa małe, słabo zaopatrzone a sprzedawcy nie wiedza co sprzedają. ale jak poszukasz to wszystko znajdziesz w internecie i u nas. |Są jeszcze dystrybutorzy u których te sklepy się zaopatrują. Gart - w Łodzi,  Marti w Warszawie, czy inne. Wprawdzie tam zawężasz sie do oferty jednego czy dwóch producentów ale za to wybór juz naprawdę przyzwoity i obsługa kompetentniejsza.

Moja galeria "główna" czyli oleje

i trochę eksperymentów akwarelą
Sisi
Tubylec
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #6 : 03 Czerwca 2008 - 13:31:00 »

spróbuje porozmawiać z właścicielem jednego sklepu online może za jego pośrednictwem mi się uda to jakoś załatwić no zobaczymy jeszcze w szczecinie coś jest :D
Monika W
Bywalec
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #7 : 03 Czerwca 2008 - 16:45:28 »

Jesli chodzi o sklepy internetowe, to moge polecic Blik-art z Torunia. Sprzedaja tez na allegro, sama robilam u nich zakupy. Mozna zapytac o wszystko i na prawde udzielaja fachowych porad nawet jesli sam kupujacy nie do konca wie co potrzebuje  usmiech no i przede wszystkim droga mailowa szybko odpowiadaja, nie trzeba czekac tygodniami.
Poza tym sklep jest dosc dobrze zaopatrzony jak na polskie realia i co prawda nie wszystko maja na allegro, ale jak ich zapytac to wystawia albo po prostu dorzuca do paczki. Wysylka sprawna, daja faktury jesli potrzeba albo rachunek po prostu. Polecam, bo sama sprawdzilam i mile mnie zaskoczyli swoja wiedza na temat tego co sprzedaja.

nie to co np sklep w moim rodzimym miescie gdzie pytam o pedzle syntetyczne, a pani mi na to, ze oczywiscie, ze szczeciniakow maja bardzo duzy wybor i na pewno cos sobie znajde  zmeczony  a na pytanie o wiszer zrobila wielkie oczy i nawet podpowiedz, ze to do rozcierania olowka itp nic jej nie pomogla, zalamac sie mozna czasem.

tutaj strona blika, dane kontaktowe itd, moze Ci sie przydadza ;)
http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=6168217

"Najważniejsze, to mieć w życiu pasję, która nadaje mu sens!" MW - czyli ja usmiech
Sisi
Tubylec
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #8 : 03 Czerwca 2008 - 17:29:27 »

no zobaczymy ...

Acrylic mediums - medium akrylowe tak ??
a jakiego opisu charakteryzującego go mógłbym się spodziewać ?
VanGob
Admin
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #9 : 03 Czerwca 2008 - 19:34:11 »

tutaj strona blika, dane kontaktowe itd, moze Ci sie przydadza ;)
http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=6168217

Moniko, Sisi jest za młody na konto na Allegro  oczko
Muszę przyznać, że komentarze tego sprzedającego wyglądają naprawdę zacnie. Widać że to profesjonalista.
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: