Malarstwo - Teresa Kopańska
  Malarstwo Teresy Kopańskiej
forum malarskie
Forum malarskie
28 Marca 2023 - 12:30:49 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Malarstwo sztalugowe(pejzaż,postacie,portrety,akt,sceny rodzajowe,inne) - teresa  (Przeczytany 69248 razy) Średnia ocena: 5
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
teresa
Admin
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #90 : 16 Listopada 2015 - 08:04:29 »

"Marzenie moje" (5)

Obraz - olej na płótnie, miniaturka
teresa
Admin
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #91 : 18 Listopada 2015 - 11:42:32 »

"Marzenie moje" (6)

teresa
Admin
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #92 : 21 Listopada 2015 - 16:56:30 »

"Marzenie moje" (7)

Kiedy byłam młodziutką dziewczyną, dziadek mój miał konia - zwał się "Siwek", wówczas to już marzyłam o swojej hodowli koni.
Było to " Marzenie moje" stąd też tytuły namalowanych przez ze mnie wszystkich moich obrazów koni, no ale
cóż marzenie to spełniło się tylko obrazami na ścianie, ale i tak dziękuję Bogu za ten dar.

Ostatnio namalowane portreciki koni - miniatury.
Wymiary 19x19 cm.
nokia75
Przyjaciel
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #93 : 23 Listopada 2015 - 09:58:48 »

Piękne koniki  oczko tło i wykonanie  okok, nie wiem jak z anatomią ale robią dobre wrażenie  oklasky

Co komu po tym, że choćby cały świat pozyskał ale na swej duszy stracił?......
teresa
Admin
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #94 : 23 Listopada 2015 - 12:47:18 »

Dziękuję nokiu, że zajrzałaś do mojej galerii, bo już straciłam nadzieję, że ktokolwiek się zainteresuje
tymi portrecikami. Co do anatomii to bardziej ona by dotyczyła całego kształtu konia, jego sylwetki.
Tu natomiast należy bardziej zauważać o zachowaniu proporcji jakie winne istnieć w przedstawieniu portreciku łba konia.
Dziękuję, że się podobają. usmiech natomiast czekam na Twoje prace, ciekawe czy jeszcze malujesz bo dawno nic nie wstawiłaś w swojej galerii.

Pozdrawiam. usmiech
espero
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #95 : 23 Listopada 2015 - 15:20:14 »

Świetne są te portrety koni, naprawdę! Najbardziej podoba mi się "Marzenie moje" (5). Taki baśniowy. Z kolei numer 6 byłem pewien, że to akwarela. A tu proszę, olej. Niesamowite ile szczegółów udało Ci się Tereso zmieścić na tak małym formacie. Piękne marzenie i wspaniała alternatywna realizacja  okok
teresa
Admin
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #96 : 24 Listopada 2015 - 08:55:27 »

Dziękuję Krzysztofie. Twoja opinia jest dla mnie cenna.
"Marzenie moje" (5)- portrecik, który Ci się podoba ze względu jak określiłeś " Taki baśniowy" to raczej nie jestem z niego zadowolona, właśnie na jego bajkowość, zbyt delikatny w odbiorze. Nie lubię malarstwa bajkowego, kolorów niebieskich, błękitów. Trudno mi zawsze nimi malować, Kolor niebieski jest ciężkim kolorem we współpracy. Trzeba mieć spore doświadczenie w malarstwie by bezbłędnie nim balansować po płótnie,  no cóż wyszedł jak wyszedł.. Moje zamierzenie było zupełnie inne. tz. portrecik ten miał przedstawiać konia o silnym, energicznym, pełnego wigoru charakterze- białego rumaka a wyszedł bajkowo. To zasługa barw, błękitów i bieli, może jeszcze, przyczyniła się do tego technika malowania, bardziej rozrzedzona farba, laserunkowe malowanie, podobieństwo akwareli. Natomiast te następne malowałam tzw. "ciupcianiem" nakładaniem farby cieniutkim pędzelkiem., takie ciup,ciup bo wiadomo mały format płótna a efekt chciałam osiągnąć dość wyrazisty. Myślę, że mi się udało. Malować miniatury jest dość trudnym malarstwem, zwłaszcza kiedy chcemy zachować wszystkie proporcje kształtu, bryłę przedmiotu na obrazie, zachować światło i cień, by obraz nie stał się "naklejką" szczególnie dotyczy to tematu portretu, bo tak można nazwać te konie, które namalowałam w ostatnim czasie. Jeśli mowa o "Marzenie moje" (6), że przypomina malarstwo akwarelowe to prawda, ale tylko w części jest zmyłkowe, to tylko tło, ponieważ tu farby nakładałam na płótno jak akwarelą. "Mokre na mokre" co też stosowałam ten sposób w portreciku "Marzenie moje" (5) Jeszcze raz dziękuję za miły komentarz. usmiech

andreas
Nowicjusz
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #97 : 26 Listopada 2015 - 22:19:49 »

Piękne portreciki, takie dynamiczne w swoim wyrazie. Widać, że je kochasz. Może jeszcze spełnią się te piękne marzenia. Z całego serca życzę. : usmiech

Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń.

Eleanore Roosevelt
teresa
Admin
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #98 : 27 Listopada 2015 - 16:48:14 »

Dziękuję andreas usmiech
Beadom
Forumator
*