Beadom
Forumator
Aktywność:
|
 |
« Odpowiedz #50 : 31 Stycznia 2014 - 00:52:07 » |
|
Kocham kwiaty a w Twoich słonecznikach jest jest tyle wdzięku i ciepła, że ciężko oczy od nich oderwać. Ciepła paleta plus po wywijane płatki oddają ciepło lata i naturę tych pięknych kwiatów. Niestandardowy wybór formatu też dodaje smaczku. (Jako standardowe formaty mam na myśli zazwyczaj używane 30x40, 40x50, 50x70 itp  ) Patrząc na cynie jeszcze bardziej tęskno mi za latem
|
|
|
|
teresa
Admin
Aktywność:
|
 |
« Odpowiedz #51 : 31 Stycznia 2014 - 19:38:10 » |
|
Beadom, dziękuję za miły komentarz. a tu dwa moje obrazy "Kwiaty we włosach" jeden z tego roku 2014 < powtórzenie na zamówienie > z roku 2008r. i  jak widać różnią się dość wyraźnie, nie lubię powtarzać tych samych dzieł, no ale cóż klient nasz " Pan" 
|
|
|
|
Vagabond
Stały bywalec
Aktywność:
|
 |
« Odpowiedz #52 : 01 Lutego 2014 - 07:36:09 » |
|
Są różnice i to dość widoczne, ale i ten obraz z tego roku jest fajny. Bardziej kontrastowy w kolorach. Twarz dziewczyny jaśniejsza niz w obrazie z 2008r. Kwiaty tez się róznią. W sumie podobą mi się obydwa.
|
Niczym strudzony życiem włóczęga, przemierzam najciemniejsze zakamarki swojej duszy w poszukiwaniu małej iskierki utraconych marzeń.
|
|
|
Vagabond
Stały bywalec
Aktywność:
|
 |
« Odpowiedz #53 : 01 Lutego 2014 - 07:42:20 » |
|
Słoneczniki dolna część obrazu chyba lepsza od górnej, kwiat bardziej wypracowany co nie mozna powiedzieć o kwiatach w górnej części tej kwiatowej kompozycji. kolorystyka jest ładna, oświetlenie od dołu tez robi wrażenie.
|
Niczym strudzony życiem włóczęga, przemierzam najciemniejsze zakamarki swojej duszy w poszukiwaniu małej iskierki utraconych marzeń.
|
|
|
wendipo
|
 |
« Odpowiedz #54 : 01 Lutego 2014 - 18:27:59 » |
|
Słoneczniki podobają mi się ze względu na kompozycję i kolory. Kwiaty we włosach, temat bardzo fajny, i stylistyka taka troszkę odbiegająca od realizmu, ale podoba mi się, i też wydaje mi się, że ten nowszy wyszedł lepiej. Ja też nie lubię malować tych samych tematów, choć jest możliwość sprawdzenia się, czy teraz sobie radzę lepiej, ale bywa i tak, że ta pierwsza praca jest dużo lepsza  Jednak tak jak piszesz, czasem trzeba ulec klientowi, bo na nowe płótna coś mieć trzeba, hihi......
|
|
|
|
teresa
Admin
Aktywność:
|
 |
« Odpowiedz #55 : 04 Lutego 2014 - 14:24:30 » |
|
Dziękuje wendipo, również dziękuję Vagabond. Następna praca to miniatura. W zamiarze mam do namalowania trzy miniaturki Klaunów. I. "Zakochany Klaun" 
|
|
|
|
adorata
Przyjaciel
Aktywność:
|
 |
« Odpowiedz #56 : 05 Lutego 2014 - 17:54:23 » |
|
Cynie, chryzantemy, słoneczniki przepiękne, reszta bardzo ciekawe i piękne, chciałabym mieć tak lekką rękę do malowania. 
|
|
|
|
teresa
Admin
Aktywność:
|
 |
« Odpowiedz #57 : 09 Lutego 2014 - 14:25:06 » |
|
"Zakochany Klaun" trochę bajkowa praca, następna praca to portret "Smutny Klaun" myślę, że bardziej rzeczywisty i bardziej profesjonalnie wykonany / nieskromnie się wyrażę /   Olej na płótnie / miniatura/
|
|
|
|
teresa
Admin
Aktywność:
|
 |
« Odpowiedz #58 : 12 Lutego 2014 - 15:06:57 » |
|
"Płaczący Pierrot" Olej na płótnie/ miniatura/
|
|
|
|
nokia75
Przyjaciel
Aktywność:
|
 |
« Odpowiedz #59 : 12 Lutego 2014 - 15:49:13 » |
|
Klauny bardziej robią wrażenie pastelowych niż olejnych może dlatego, że widać w nich delikatność ale pierwsze wrażenie , że to pastel. Praca "Płaczący Pierrot" świetna  , bardzo mi się podoba  sposób wykonania, kolory no i czuć ten smutek, łzy robią wrażenie 
|
Co komu po tym, że choćby cały świat pozyskał ale na swej duszy stracił?......
|
|
|
|