Malarstwo - Teresa Kopańska
  Malarstwo Teresy Kopańskiej
forum malarskie
Forum malarskie
22 Marca 2023 - 23:54:44 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wydajność w porównaniu z olejnymi  (Przeczytany 4640 razy) Średnia ocena: 0
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
pw
Nowicjusz
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« : 17 Stycznia 2012 - 21:16:50 »

Cześć

Nie malowałem akrylami, a być może incydentalnie mi się przytrafi zrobić to na powierzchni około metra kwadratowego. Jaka jest wydajność farb akrylowych w porównaniu z olejnymi? Przydałby mi się jakiś przelicznik, bo chciałbym oszacować ile miałbym tego kupić (przy czym zakładam, że technikę trzeba będzie trochę dostosować).
know1126
Przyjaciel
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #1 : 17 Stycznia 2012 - 21:31:47 »

Pytanie myślę dość dziwne, bo tak samo można zapytać o wydajność samych olejnych - zalezy ile dasz tego, czy grubo szpachlą, czy cienkie laserunki... i co chcesz malować, jakie kolory itd - bo np jak dwa kolory to kup w puszke akrylowej do scian i jakies 2 pigmenty i masz o wiele taniej ;) żart ofcoz... ciężkie Twe pytanie  Pw ;)

// Krzysiek N, oł rajts riserft.
pw
Nowicjusz
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #2 : 08 Lutego 2012 - 21:01:39 »

Olejne różnych producentów bywają porównywane - trafił mi się kiedyś jakiś artykuł w Internecie. Hardcore, choć np.  nadspodziewanie dużo zużyłem ostatnio nieszczęsnej bieli podkładowej ze względu na jej lepkość.
Zrezygnowałem z akrylowych na rzecz olejnych. Coś mnie wewnętrznie od nich odpycha, mimo że nigdy nie próbowałem.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: