Myślę, że akwarele, dzięki swojej świetlistości, transparentności i delikatności świetnie nadają się do malowania szkła. Choć jego malowanie zajmuje trochę czasu, to na pewno warto spróbować, bo to ciekawe doświadczenie. Kilka dni temu dostałem kolorowe, szklane wazony i świeczniki, które niebawem też na pewno spróbuję namalować. To będzie uczta kolorów, bo mają niezwykłe, intensywne barwy. Czekam tylko na słońce, żeby zrobić im ładne zdjęcie.
Malowanie szkła, metalu i różnych innych struktur i faktur to mistrzostwo. Akwarela to bardzo szlachetna technika, aczkolwiek w Polsce bardzo niedoceniana. Ludzie myślą, że skoro na papierze, to obraz na pewno nie będzie trwały. W rzeczywistości jest inaczej, akwarele w oprawie namalowane na dobrym papierze (nie wiem dlaczego to się nazywa papier:) spokojnie wytrwają więcej niż przeciętne obrazy olejne gdzie niezachowanie technologii to problem murowany.
Fotorelacja już jest, videorelacja niebawem też się pojawi.
A w ogóle gratuluję zacięcia edukacyjnego, co prawda mam już jedną próbę filmową, ale to co Ty robisz to na prawdę wymaga uznania:)
Pozdrawiam
Rafał
ps. dzięki za "like"