z chwile zacznie się burza a w tych domkach dojdzie do masakry piłą mechaniczną jak tanich horrorach
rodem z USA

hehehe dobre

Dzięki za komentarz

Szukałem ostatnio długo bloku do akwareli o odpowiednim, nie za dużym, nie za małym rozmiarze. I znalazłem! Idealny - 56 x 42 cm, Fabriano, 300 g. Rewelacja! Gorąco polecam. Nie dość, że format dla mnie bomba, to jeszcze papier jest świetny.
A szukałem takiego rozmiaru, bo znalazłem w necie zdjęcie pięknych piwonii i irysów w wazonie. Od razu widziałem je w akwareli. Odruchowo już od razu napisałem do autorki (z USA) pytanie czy mogę namalować. Czekając na odpowiedź zabrałem się do pracy, bo byłem przekonany, że jak wszyscy (oprócz 1 jak na razie pani) się zgodzi. Jak już byłem w połowie obrazu odpisała, że nie mogę tego namalować, bo ona zrobiła to zdjęcie dla siebie, żeby mogła je namalować olejami. OK. Ale tak mi się ta kompozycja spodobała, że stwierdziłem, że już tego nie zostawię, a poza tym, to nie znaczy, że nie mogę tego namalować i schować sobie do szuflady.
Takim sposobem namalowałem obraz, którego nigdzie nie mogę pokazać, nawet na swojej stronie. Będzie więc wisiał u mnie w pokoju. Ale na forum pokażę, chyba, że będzie wola usunięcia, to usunę.
65. Kwiaty w wazonie, 38 x 53 cm, akwarela

DETALE:

Dziękuję Wendipo za uwagę - dodaję link do oryginalnego zdjęcia:
http://www.flickr.com/photos/junie_moon_photoshare/7255617682/