Dziękuję za komentarze.
Know - jasne, że się nie obrażę. Masz w sumie rację. Kolory są bardzo żywe, do pokoiku dziecięcego, dla rozwijania wyobraźni, udekorowania jak znalazł.
Nie udało się kompletnie oddać kolorów na zdjęciu, a już totalnie w detalach, gdzie widać fakturę płótna. W rzeczywistości jej nie widać, ale zdjęcie po zmianie rozmiarów jakby robiło efekt "wyostrz" i za bardzo wybijał się biały odblask. Wielkość obrazu mnie samego zaskoczyła. Pierwotnie miało być na zupełnie czym innym, co zaraz opiszę w fotorelacji. To płótno było rzuceniem się na głęboką wodę jak dla mnie. Towicz masz rację. Nie skupiłem się na detalach, bo już mi czas nie pozwolił. Po ogłoszeniu tematu nie miałem czasu na malowanie, później chorowałem i nie bardzo mogłem malować. Zabrałem się za to pod koniec czasu, a wielkość płótna mnie pokonała. Uważam ten obraz za niedokończony i teraz kiedy już nie muszę się spieszyć na pewno pobawię się w szczegóły, bo widzę miejsca, które aż krzyczą, żeby je dorobić. Fakt, że farba jest w niektórych miejscach cienko nałożona, chociaż przy tym obrazie i tak już poszalałem i starałem się kłaść dosyć grubo, szczególnie na szatach, na kamieniach i w jeszcze paru miejscach.
Tak duże płótno jest bardzo fajną formą na zabawę z farbą. Największe płótno do tej pory na jakim malowałem miało rozmiary chyba 60x80. To było tak duże, że nawet nie bardzo miałem gdzie go postawić, ale doświadczenia nie żałuję, a kolejne o takiej wielkości już stoi w gotowości. Efekt na takiej wielkości jest zupełnie nieporównywalny do np. formatu 40x50. Piorunująca różnica.
Pracuję nad nowymi obrazami, więc póki co wrzucam starsze rzeczy.
Tym razem wybrane karty robione na zaliczenie z filozofii. Zdjęcia zrobiłem przed ich zapisaniem. Karty powstały z bloku technicznego A4, kartki oblałem herbatą, a rysunek powstał czarnym cienkopisem. Kolor - to akwarelki. Wszystkie karty (było ich około 15) związałem czerwoną tasiemką i strony zapisałem jak starą księgę. Obrazy powstały na podstawie twórczości Stephanie Pui-Mun Law.
21. Karta 1, A4, herbata, czarny cienkopis

22. Karta 2, A4, herbata, czarny cienkopis

23. Karta 3, A4, herbata, czarny cienkopis