Malarstwo - Teresa Kopańska
  Malarstwo Teresy Kopańskiej
forum malarskie
Forum malarskie
09 Czerwca 2023 - 02:22:17 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 49   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: espero  (Przeczytany 208278 razy) Średnia ocena: 5
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
know1126
Przyjaciel
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #90 : 15 Maja 2012 - 14:00:44 »

Ha, witaj Espero,
widzisz - udało się !;)
-Pewnie że po części nasza zasługa hehehe  rotfl
Ale  to Twoja cieżka praca i ona się opłaciła...

No cóż - pierwsze miejsce wygrała taka a nie inna praca- zależy kto był w komisji, tzn kto wybierał prace, głosował, etc... bo jak mężczyźni to pewnie ta kapelusiasta mała Mi oczarowała wszystkich facetów uśmiechem, oczami, dekoltem...  mysl

Mnie osobiście sie oczywiście podoba bardziej Twoja praca i nie mówię tego "po koleżeńsku" tylko serio ;)

Fajnie, fajnie tak coś wygrać,kiedyś też jakieś drobiazgi mi sie udało przechwycić w jakichś tam drobnych konkursach szkolnych czy gazeciarskich i to super uczucie, że komuś sie podoba coś, co sie zrobiło samemu  tak

Bardzo Ci gratuluję i jestem pewny, że nagroda posłuży Ci. Zasłużyłeś!  oczko

// Krzysiek N, oł rajts riserft.
wendipo
Malarz miesiąca

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #91 : 15 Maja 2012 - 14:04:17 »

Gratuluję z całego serca i wielkie brawa oklasky kwiat
Nasza ocena  może być odrobinę nieobiektywna, bo zżyliśmy się z Twoim dziełem i mocno trzymaliśmy kciuki za powodzenie, ale jeśli o mnie chodzi, to naprawdę nie wiem czym się kierowała komisja nagradzając pierwszą nagrodą ten obraz, może lepsi ode mnie w patrzeniu i rozumieniu tego rodzaju dzieł Ci odpowiedzą, ja nie wiem, nie rozumiem itd bezradny
Nagrody dostałeś bardzo fajne, raz jeszcze gratuluję tak

usmiech
nokia75
Przyjaciel
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #92 : 15 Maja 2012 - 15:57:45 »

Gratulacje  okok no jak pisałam...... że będzie w czołówce i jest  usmiech Faktycznie I miejsce nic specjalnego, Twoja zasługiwała na te miejsce I , no ale lepiej mieć II niż żadne  rotfl

Co komu po tym, że choćby cały świat pozyskał ale na swej duszy stracił?......
espero
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #93 : 15 Maja 2012 - 16:56:56 »

Dziękuję bardzo! usmiech Oczywiście cieszę się z II miejsca, to pierwszy konkurs plastyczny w jakim brałem udział (no nie licząc jakiegoś tam w podstawówce), także taka pozycja nawet mi się nie śniła.
Co do pierwszego miejsca, cóż, nie mnie oceniać. Praca mnie nie zachwyciła, ale nie mnie miała zachwycić. Osoba, która wygrała dostała też wyróżnienie dodatkowe za inny obraz, który też dała na konkurs i ten drugi był już totalnie beznadziejny... Według mnie oczywiście... Generalnie nie chcę się wypowiadać, ale padły głosy, że tam po znajomości, coś... aaa tam... nie moja sprawa. Nie jestem zazdrośnikiem. Ja się cieszę z mojego zwycięstwa. Dodam tylko, Know, że w komisji było dwóch panów i dwie panie usmiech
Ale stwierdzam, że warto brać udział w takich akcjach. Są emocje, człowiek się mobilizuje, są nagrody. Z tych jestem zadowolony, bo nie mam pasteli, no a sztalugi bardzo mi brakowało. Co prawda pasteli nie miałem w rękach od jakichś 8 lat? Jakoś tak. Ale te zachęcają do powrotu usmiech
Jeszcze raz dziękuję usmiech

shiwt
Stały bywalec
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #94 : 15 Maja 2012 - 18:40:44 »

Zdecydowanie powinno Ci się należeć 1 miejsce usmiech Tamten obraz przy Twoim to na prawdę nic specjalnego.
No i nagrody fajne dostałeś :-) Widać było warto.
Jest jakaś strona tego konkursu, żeby zobaczyć jakąś mini relację czy obrazy innych? Jak możesz to podaj mi jaką nazwę nosił ten konkurs.
Jeszcze raz gratulacje  okok
espero
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #95 : 15 Maja 2012 - 20:20:18 »

Niestety strony żadnej nie ma, bo to konkurs międzywydziałowy (Wydział Nauk Społecznych i Wydział Studiów Edukacyjnych na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza) i żadnej odrębnej strony dla konkursu nie zrobili. Wszystkie prace można obejrzeć jedynie w galerii na kampusie Szamarzewo w Poznaniu usmiech
Jedyna opcja, że tam pójdę i porobię fotki. Miałem taki zamiar dziś, ale po wynikach coś tam jeszcze się działo i już nie chciałem czekać, bo się spieszyłem.
Tzn. z tego co mi wiadomo, jakieś zdjęcia i nie wiem czy relacja mają być na stronie Uniwerku.
Cichy
Stały bywalec
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #96 : 16 Maja 2012 - 09:00:41 »

Głowa do góry - tylko się nie załam.Twoja praca jest lepsza - ale słusznie przegrałeś.Wyniosłeś za to pierwszą bezcenną naukę, że sztukę odbiera się bardzo subiektywnie.Dla większości "wielkiej komisji" pewnie Twoja praca była gorsza.Komisja to tylko ludzie - każdy podświadomie ocenia lepiej twórczość ,którą lubi ,lub sam uprawia.Jeżeli będziesz malował "klasycznie" - licz się z tym,że nie wygrasz ani jednego konkursu poświęconego malarstwu współczesnemu.Ja osobiście uważam,że ważne będą opinie ludzi,którzy będą chcieli Twoje prace kupić i powiesić na ścianie.Malujemy dla siebie i odbiorców a nie dla "wielkich komisji".Pozdrawiam !- Cichy

P.S. To moje "słusznie przegrałeś" to oczywiście przenośnia ,ale tylko na własnej skórze zbieramy bagaż doświadczeń - ja nie wygrałem nigdy poza bzdurnymi dyplomami ,i wcale mnie to nie rusza.
Towicz
Forumator
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #97 : 16 Maja 2012 - 09:20:51 »

Serdecznie gratuluję! Szczerze mówiąc, wątpiłem w Twój sukces z powodów, o których wspomniał Cichy, ale dobrze, że komisja jednak poczuła się, żeby Twoje dzieło nagrodzić. Oczywiście 'przegrałeś" niesłusznie, ale przygotuj się na to w przyszłości.
Nagrody całkiem fajne  okok
jarygon
Stały bywalec
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #98 : 17 Maja 2012 - 03:48:40 »

Ja także pragnę Ci pogratulować . Jak dla mnie , zwycięska praca to nic specjalnego w przeciwieństwie do tego co Ty zaprezentowałeś ...
W zupełności zgadzam się z postami  Cichego i Towicza .
teresa
Admin
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #99 : 17 Maja 2012 - 05:44:06 »

espero;
Także bardzo się cieszę,
aczkolwiek jestem troszkę zawiedziony (przyznam szczerze),
no cóż, powinieneś się cieszyć ze swojej nagrody, to, że Twoja praca otrzymała II miejsce,
to bardzo dobry doping dla Ciebie, nie spoczniesz na laurach, a przeciwnie II miejsce zmobilizuje Cię bardziej do pracy nad swoim warsztatem.
Gratuluję Ci serdecznie, jak dla mnie  "Sen malarza" to bardzo piękne praca, ale to już swoją opinie wyraziłam wcześniej. kwiat oklasky
Tak to jest z dzisiejszym malarstwem i jego ocenami przez krytyków i innych podobnych tym ludziom.
Dziś nie wygrywa w obrazie spokój (w całym znaczeniu malarstwa)  - a przeciwieństwo chaos, zróżnicowanie, ekspresja,
brak harmonii kolorystycznej jak też kompozycyjnej, czyli sztuka bezkształtna wchodząca w obręb abstrakcjonizmu niegeometrycznego,
która dąży do swobodnej ekspresji przez stosowanie barwnych plam lub linii. Styl ten nie podlega żadnym regułom kompozycyjnym. tzw.
malarstwo Informel, lub też malarstwo współczesne pojawiające się na wzór Hiperrealizmu w którym dzieła pozbawione są wpływu osobowości malarza a
jeszcze do tego liczy się abstrakcyjne malarstwo gestu, które polega na tworzeniu obrazów przez mazanie farb pędzlem na płótnie, czy tez innym narzędziem,
kapanie kolorowych farb na płótno a najistotniejszym elementem w obrazie jest kolor i zróżnicowane motywy.
Dzisiejsze malarstwo wypiera cechy malarstwa klasycystycznego, czyli - temat, wrażliwość artysty, wyobraźnia twórcy, doskonały rysunek, podporządkowany rysunkowi kolor, równomierne rozłożenie świateł, wystudiowanie, piękne gesty, zasady kompozycyjne i klasyczne symetrie. Wszystko to co zawarłeś w swoim
"Śnie malarza"
Nie należy się jednak bardzo przejmować i nie liczyć na uznanie anonimowego tłumu, ale należy pamiętać, że tworzymy sztukę dla siebie oraz dla innych, a sztuka pod publikę już nie ma tego WŁAŚCIWEGO DUCHA, KTÓRY POWINIEN JEJ TOWARZYSZYĆ.

jeszcze raz duże gratulacje, trzymaj tak dalej i jeszcze lepiej  tak usmiech

Strony: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 49   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: