espero;Także bardzo się cieszę,
aczkolwiek jestem troszkę zawiedziony (przyznam szczerze),
no cóż, powinieneś się cieszyć ze swojej nagrody, to, że Twoja praca otrzymała II miejsce,
to bardzo dobry doping dla Ciebie, nie spoczniesz na laurach, a przeciwnie II miejsce zmobilizuje Cię bardziej do pracy nad swoim warsztatem.
Gratuluję Ci serdecznie, jak dla mnie "Sen malarza" to bardzo piękne praca, ale to już swoją opinie wyraziłam wcześniej.

Tak to jest z dzisiejszym malarstwem i jego ocenami przez krytyków i innych podobnych tym ludziom.
Dziś nie wygrywa w obrazie
spokój (w całym znaczeniu malarstwa) - a przeciwieństwo chaos, zróżnicowanie, ekspresja,
brak harmonii kolorystycznej jak też kompozycyjnej, czyli sztuka bezkształtna wchodząca w obręb abstrakcjonizmu niegeometrycznego,
która dąży do swobodnej ekspresji przez stosowanie barwnych plam lub linii. Styl ten nie podlega żadnym regułom kompozycyjnym. tzw.
malarstwo Informel, lub też malarstwo współczesne pojawiające się na wzór Hiperrealizmu
w którym dzieła pozbawione są wpływu osobowości malarza a
jeszcze do tego liczy się abstrakcyjne malarstwo gestu, które polega na tworzeniu obrazów przez mazanie farb pędzlem na płótnie, czy tez innym narzędziem,
kapanie kolorowych farb na płótno a najistotniejszym elementem w obrazie jest kolor i zróżnicowane motywy.
Dzisiejsze malarstwo wypiera cechy malarstwa klasycystycznego, czyli - temat, wrażliwość artysty, wyobraźnia twórcy, doskonały rysunek, podporządkowany rysunkowi kolor, równomierne rozłożenie świateł, wystudiowanie, piękne gesty, zasady kompozycyjne i klasyczne symetrie. Wszystko to co zawarłeś w swoim
"Śnie malarza"
Nie należy się jednak bardzo przejmować i nie liczyć na uznanie anonimowego tłumu, ale należy pamiętać, że tworzymy sztukę dla siebie oraz dla innych, a sztuka pod publikę już nie ma tego WŁAŚCIWEGO DUCHA, KTÓRY POWINIEN JEJ TOWARZYSZYĆ.
jeszcze raz duże gratulacje, trzymaj tak dalej i jeszcze lepiej