Malarstwo - Teresa Kopańska
  Malarstwo Teresy Kopańskiej
forum malarskie
Forum malarskie
09 Czerwca 2023 - 03:05:09 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 49   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: espero  (Przeczytany 208284 razy) Średnia ocena: 5
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Towicz
Forumator
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #60 : 23 Marca 2012 - 10:29:40 »

Espero szkolnym zestawem potrafi zrobić 100x lepsze rzeczy, niż inni van dyckami, czy talensami usmiech
Bardzo fajne prace. Zwłaszcza 'Setsuna' mi się podoba. Mogę sobie wyobrazić efekty Twojej pracy z mangą przy użyciu profesjonalnych materiałów. Ja akurat lubię mangę, a właściwie anime, które zdarza mi się oglądać od czasu do czasu--polecam '5cm na sekundę'- poziom artystyczny wysadza z butów po prostu.
espero
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #61 : 23 Marca 2012 - 16:24:50 »

Dzięki Towicz usmiech Setsuna był pierwszy z tych czterech, malowałem je dzień po dniu. Na początku też był moim faworytem, ale teraz jest nim "X" przez te włosy, takie mega witrażowe wyszły. Szkoda, że wtedy nie miałem lepszych farbek i lepszego papieru, bo jestem ciekaw jak by to wyszło. W tych papier się totalnie pomarszczył, bo to... papier ksero...był pod ręką. No i niestety efekty widać, także jest nauczka.

Wcześniej jeszcze namalowałem jeden mangowy, ale niestety już go nie mam i nie mam lepszej jakości:

19. Manga, to był format chyba coś koło A3.

W tamtym czasie bawiłem się tymi szkolnymi akwarelkami, ale malowałem nimi chyba dość nieumiejętnie, tzn. nie tak jak akwarelkami powinno się malować. Służyły mi bardziej jako może gwasz? W każdym razie zamiast bardzo rozwodnionej farby, używałem jakby więcej samej farby, kładłem grube warstwy jak na akwarelę. Szczególnie było tak przy Królowej Motyli (poniżej):

20. Adam, akwarelki szkolne, czarny cienkopis, około 20 x 20 cm

21. Królowa Motyli, akwarelki szkolne, czarny cienkopis, około 20 x 20 cm

Wybaczcie kiepską jakość, ale już nie mam tych obrazków, a wtedy nie myślałem, żeby je gdzieś pokazywać więc i z fotką się nie starałem.
W każdym razie wniosek jest taki, że akwarele, nawet szkolne, choć może farbki niepozorne, to można robić nimi ciekawe rzeczy. To co jest wyżej wymagało wiele cierpliwości, bo najpierw rysowałem kontury czarnym cienkopisem, a dopiero później cieniutkim pędzelkiem wypełniałem wszystko tak, żeby nie wyjechać na kontur. Jak w podstawówce usmiech Ale to była fajna zabawa, choć dla cierpliwych usmiech Podobał mi się wtedy ten efekt, grubej warstwy akwareli. Dziś już inaczej podchodzę do tych farb, ale jak wiadomo praktyka czyni mistrza, więc trzeba ćwiczyć, ćwiczyć i uczyć się na błędach usmiech
Towicz
Forumator
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #62 : 24 Marca 2012 - 10:41:58 »

"x" jest oczywiście lepiej dopracowany , ale nie przepadam za takimi metroseksualnymi typami usmiech. Zresztą myślałem że 'setsuna' to dziewczyna rotfl -no i forma ciekawsza- rękawiczka i drut kolczasty. Faktycznie trochę szkoda, że tych elementów nie dopieściłeś, ale co tam -stare sprawy oczko
Ta ostatnia manga przypomina mi ogólnie styl lat 90. Teraz trochę inaczej to wygląda- twórcy mają większy budżet i mogą więcej czasu poświęcić na dopieszczenie wszystkich elementów, chociaż nie zawsze, i nie zawsze z dobrym skutkiem.
Pozostałe dwa bardzo fajne, zwłaszcza 'Adam' - widać ile pracy i czasu w to włożyłeś, masz tę cierpliwość, skłonność do obróbki detalu.
I oczywiście zgadzam się w 100%- ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć.
Pozdrawiam
wendipo
Malarz miesiąca

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #63 : 27 Marca 2012 - 19:18:35 »

Nie no, Espero czapki z głów............talent masz niesamowity i do tego mega cierpliwość tak Podziwiam usmiech okok

usmiech
chii
Stały bywalec
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #64 : 29 Marca 2012 - 22:40:04 »

I Ty mi pisales cos o wysilku, samozaparciu i umiejetnosci dazenia do celu?? a sam to prosze nie dosc, ze samouk to i rozwijasz talent jak burza usmiech

Najbardziej mi sie podobaja prace nr. 16 i 17.

kwiaty sa przecudne, takie zywe, bardzo lubie prace malowane gruba warstwa farby, moze tylko odnosze takie wrazenie, ale zdaje mi sie ze ludzie malujacy w ten sposob maja wielkie aspiracje, chec zycia, duzo radosci w sobie i odwagi.

a maska z kolei podoba mi sie ze wzgledu na czystosc, starannosc i kolorystyke usmiech
Pozdrawiam

"Don't limit yourself. Many people limit themselves to what they think they can do.
You can go as far as your mind lets you. What you believe, you can achieve." Mary Kay Ash
espero
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #65 : 01 Kwietnia 2012 - 18:37:30 »

Dziękuję bardzo za komentarze, bardzo mi miło! usmiech
espero
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #66 : 12 Kwietnia 2012 - 15:25:31 »

20. Magia, 100x80, olej na płótnie

wendipo
Malarz miesiąca

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #67 : 12 Kwietnia 2012 - 17:27:04 »

Potraktowałeś magię dosłownie, tak jak Nokia, z tym że Ona czarną, Ty białą  magię wybrałeś. Podziwiam za fantazję, wyobraźnię i oczywiście technikę wykonania oklasky

usmiech
know1126
Przyjaciel
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #68 : 13 Kwietnia 2012 - 00:49:42 »

Podoba mi się  i powiem, że dzięki tym detalom - praca zyskuje sporo, szkoda że do konkursu nie można dawać więcej fotek, bo widać dopiero teraz jak fajnie to wszystko u Ciebie jest poskładane w jedną całość.
Tzn każdy element z osobna mógłby być obrazkiem (np w książce, bajce) a tu tworzą obraz.
Widać że nie dajesz grubo farby więc pewnie dość szybko jak na olej schła praca ;)
No i wymiary  okok - jakoś mi one wcześniej umknęły... tych kuleczek, kółeczek znaczy sie, plamek - to żeś sie narobił że ho ho  tak  okok

W konkursie konkurencja była silna ale Twoja praca nie ustępuje w niczym bez dwóch zdań.
A i fajny bajer na prezent dla kogoś kto ma dzieci, do pokoiku dziecięcego (choć nie wiem czy za to sie nie obrazisz ;)
Lub na biznes może ją spróbuj..

oczko

// Krzysiek N, oł rajts riserft.
Towicz
Forumator
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #69 : 13 Kwietnia 2012 - 08:33:30 »

Bardzo estetyczna, utrzymana w konkretnej stylistyce praca, o ogromnym walorze dekoracyjnym.  Trudno jej cokolwiek zarzucić. Nie mam pewności, czy duże ilości 'magicznego pyłu' nie osłabiły nieco wyrazistości postaci. Mam też wrażenie, że konieczność dotrzymania terminu nie pozwoliła Ci się skupić na detalach, które zwykle cyzelujesz wręcz nieprawdopodobnie. Widać to na zbliżeniach- szybsza, energiczna praca pędzla. A przecież format okazały! Można było cuda- niewidy porobić. Niemniej ogólny odbiór bardzo pozytywny.   
Strony: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 49   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: