Malarstwo - Teresa Kopańska
  Malarstwo Teresy Kopańskiej
forum malarskie
Forum malarskie
28 Marca 2023 - 13:47:54 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 49   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: espero  (Przeczytany 206383 razy) Średnia ocena: 5
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kuleczka
Przyjaciel
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #420 : 19 Października 2013 - 01:14:06 »

Namawiam do podjęcia innych tematów Kwiaty spiłowałeś do perfekcji.
[/quote]

"spilowales" czyli sa  to kopie wg.Ciebie? Jezeli tak to
 czyje. Podaj zrodlo.
wendipo
Malarz miesiąca

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #421 : 19 Października 2013 - 15:30:05 »

Sądzę Kuleczko, że Towicz miał na myśli fakt, że Espero doprowadził kwiaty do perfekcji, w sensie wykonania, techniki usmiech

usmiech
Jadwiga
Bywalec
*
Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #422 : 24 Listopada 2013 - 11:17:46 »

Nie słuchaj tego o - ponoć - piłowaniu kwiatów; każdy, który namalowałeś, jest inny od poprzednich, uśmiecham się za każdym razem, jak na nie patrzę - i chyba o to chodzi. Maluj to, na co masz ochotę, bo podejmowanie "na siłę" innych tematów bez wewnętrznej ku temu potrzeby raczej się nie sprawdza usmiech

Ps Lilie królewskie-CUUUUDOWNE.

espero
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #423 : 17 Czerwca 2014 - 08:41:09 »

Witam po bardzo długiej przerwie! :D To nie jest tak, że zupełnie mnie tu nie było, bo śledziłem na bieżąco co dzieje się na forum, a działo się sporo, choć głównie w kwestii tego, że nic się nie dzieje :( Ze swojej strony chciałbym napisać dwie rzeczy. Po pierwsze, nikogo i do niczego się nie zmusi, a po drugie nikomu nie można zakazywać działalności na innych grupach, forach, stronach, czy czymkolwiek, bo chociaż zakazy tu nie padały, to padała krytyka, że ktoś gdzieś coś robi, a tu nie. Ja też gdzieś coś robiłem, a tu nie, ale przecież nikt mi tego zabronić nie może.
Forum moim zdaniem nie umiera śmiercią naturalną, jak to ktoś napisał. To jest nadal największe i najlepsze forum i zwyczajnie, po ludzku, zdarzają się okresy mniejszej aktywności. I tyle. Ale to nie znaczy, że forum zaraz zniknie. Raz jest lepiej, a raz gorzej, jak w życiu.

Ostatni rok był dla mnie ciężki, pracowity i zupełnie nie miałem czasu na malowanie. Dopiero od jakiegoś czasu (około miesiąca) powoli wracam do malowania. Na razie dużo nie zmalowałem, ale podzielę się tym, czego udało mi się doświadczyć.

Sukcesywnie postaram się komentować zaległości, bo w wielu wątkach jest co komentować. Uzupełnię też niezbędnik akwarelisty o nowe informacje. Tutaj wrzucę dwa obrazki, które niedawno zmalowałem, a do fotorelacji wrzucę filmiki.

Te dwa obrazki powstały w ramach "rozmalowania się" po długiej przerwie. Są malowane w innym stylu niż zwykle, bardziej płynącym, wodnistym, nie tak szczegółowym.

91. Deszczowe irysy, 36 x 53,5 cm, papier Fabriano Artistico HP, 300g/m2, akwarele Winsor&Newton, Schmincke Horadam
W dziale Fotorelacje dostępny jest filmik jak malowałem te irysy.

92. Róże, 23 x 31 cm, papier Arches grain fin, 300g/m2, akwarele Winsor&Newton, Schmincke Horadam
W dziale Fotorelacje dostępny jest filmik jak malowałem te róże.

wendipo
Malarz miesiąca

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #424 : 21 Czerwca 2014 - 12:22:56 »

Deszczowe irysy świetne choć bardziej podobają mi się róże. Lubię takie "rozmyte", niedopowiedziane akwarele, choć i te bardzo realistyczne potrafią zachwycić usmiech

usmiech
Alexa
Świeżynka
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #425 : 18 Sierpnia 2014 - 13:29:52 »

Irysy piękne! Patrząc na nie czuję magię kolorów i tą delikatność jaką posiadają kwiaty  usmiech
nokia75
Przyjaciel
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #426 : 13 Września 2014 - 08:55:29 »

Piękne jak zwykle  oklasky

Co komu po tym, że choćby cały świat pozyskał ale na swej duszy stracił?......
espero
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #427 : 17 Listopada 2014 - 13:39:51 »

93. Dziecko z gołębiem, na podstawie obrazu P. Picassa. Praca konkursowa. Akwarela 22x32 cm

A tu jeszcze wklejam trzy zaległe obrazki botaniczne, bo widzę, że tutaj ich wcześniej nie wkleiłem. Jak powstawały można zobaczyć w dziale Fotorelacje.

94. Wyka ptasia, 45 x 35 cm, akwarela

95. Czosnek, około A4, akwarela

96. Groszek pachnący, akwarela

wendipo
Malarz miesiąca

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #428 : 17 Listopada 2014 - 23:44:43 »

Obrazki botaniczne świetne, ale przede wszystkim chciałabym Ci pogratulować zwycięstwa w konkursie. Twoja praca naprawdę jak najbardziej na to zwycięstwo zasłużyła. Wiernie oddany zarys obrazu i świetny pomysł z batikowymi wzorami. Podziwiam za precyzję i przede wszystkim za ogromną cierpliwość...........wielkie brawa oklasky oklasky kwiat

usmiech
Towicz
Forumator
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #429 : 22 Listopada 2014 - 21:19:28 »

Ha ha ha , Espero! Jesteś Nienormalny!!!  tak
Strony: 1 ... 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 49   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: