Malarstwo - Teresa Kopańska
  Malarstwo Teresy Kopańskiej
forum malarskie
Forum malarskie
28 Marca 2023 - 19:44:13 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 29 30 31 32 33 [34] 35 36 37 38 39 ... 49   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: espero  (Przeczytany 206409 razy) Średnia ocena: 5
Kropka
Bywalec
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #330 : 12 Czerwca 2013 - 19:57:06 »

Czekałam na koniec :-) I jest! Zapierający dech w piersiach. A najbardziej najbardziej podoba mi się kolor tego jabłka w koszyku :-) I to jakie jest świecące i smakowite. W ogóle na forum mnóstwo pyszności ostatnio!
nokia75
Przyjaciel
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #331 : 12 Czerwca 2013 - 20:05:53 »

Nie wiem czy w fotorelacji dobrze ze skomentowałam ale tu również to napiszę piękny jak zwykle   oklasky okok

Co komu po tym, że choćby cały świat pozyskał ale na swej duszy stracił?......
rafaltaras
Gość
« Odpowiedz #332 : 13 Czerwca 2013 - 18:54:05 »

Myślę, że akwarele, dzięki swojej świetlistości, transparentności i delikatności świetnie nadają się do malowania szkła. Choć jego malowanie zajmuje trochę czasu, to na pewno warto spróbować, bo to ciekawe doświadczenie. Kilka dni temu dostałem kolorowe, szklane wazony i świeczniki, które niebawem też na pewno spróbuję namalować. To będzie uczta kolorów, bo mają niezwykłe, intensywne barwy. Czekam tylko na słońce, żeby zrobić im ładne zdjęcie.

Malowanie szkła, metalu i różnych innych struktur i faktur to mistrzostwo. Akwarela to bardzo szlachetna technika, aczkolwiek w Polsce bardzo niedoceniana. Ludzie myślą, że skoro na papierze, to obraz na pewno nie będzie trwały. W rzeczywistości jest inaczej, akwarele w oprawie namalowane na dobrym papierze (nie wiem dlaczego to się nazywa papier:) spokojnie wytrwają więcej niż przeciętne obrazy olejne gdzie niezachowanie technologii to problem murowany.

Fotorelacja już jest, videorelacja niebawem też się pojawi.

A w ogóle gratuluję zacięcia edukacyjnego, co prawda mam już jedną próbę filmową, ale to co Ty robisz to na prawdę wymaga uznania:)

Pozdrawiam
Rafał

ps. dzięki za "like" usmiech
wendipo
Malarz miesiąca

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #333 : 16 Czerwca 2013 - 20:28:38 »

Martwa natura, rewelacja!!!!! Śledziłam jak powstaje i obgryzałam paznokcie stres musi jeszcze dużo wody upłynąć, żebym tak umiała. Trochę "testowałam" papier, efekt na razie taki sobie ale wiem już na pewno, że ma duże znaczenie jego rodzaj i faktura. Teraz będę testowała farby, potem moją cierpliwość i............może w końcu coś na jako takim poziomie stworzę tak

usmiech
espero
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #334 : 19 Czerwca 2013 - 18:11:01 »

Bardzo dziękuję za komentarze.
Rafał - fotorelacje i videorelacje innych uwielbiam, lubię podglądać jak ludzie malują, więc i ja się dzielę. Byłoby świetnie, gdybyś i Ty dodał jakąś foto lub videorelację. Ciekawie byłoby podpatrzyć jak np. malujesz swoje małoformatowe obrazy.
Wendi - wierzę w Ciebie usmiech Nie poddawaj się i walcz. Mam nadzieję, że w końcu coś pokażesz usmiech

A tymczasem kolejne kwiaty.

78. Alstroemeria, akwarele, 32 x 41 cm

przez administrację forum za technikę wykonania, odbiór, barwy, kompozycję.

rafaltaras
Gość
« Odpowiedz #335 : 20 Czerwca 2013 - 10:01:02 »

.
Rafał - fotorelacje i videorelacje innych uwielbiam, lubię podglądać jak ludzie malują, więc i ja się dzielę. Byłoby świetnie, gdybyś i Ty dodał jakąś foto lub videorelację. Ciekawie byłoby podpatrzyć jak np. malujesz swoje małoformatowe obrazy.
Mam już jeden film na koncie, a w zasadzie zdjęcia próbne do jednego filmu o technologi malarstwa. Nie wiem czy się do tego nadaję, aczkolwiek pomagałem kilku osobom przygotowywać się do egzaminów na studia. Pochwalę się nie skromnie, że jednego chłopaczka pytali na egzaminie kto go uczył:)

pozdrawiam
Rafał
wendipo
Malarz miesiąca

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #336 : 21 Czerwca 2013 - 10:29:43 »

Alstroemeria.............Patrząc na to co robisz, wydaje mi się, że już lepiej nie można, a jednak każda kolejna praca temu przeczy tak
Espero, dziękuję za słowa wsparcia, ja tak szybko się nie poddaję tak Męczę się teraz nad jednym zamówieniem i póki tego nie skończę za nic innego nie chcę się brać tak

usmiech
Towicz
Forumator
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #337 : 24 Czerwca 2013 - 21:51:05 »

Wyjdzie na to, że to ja jestem ten zły, ale trudno. Moim zdaniem 'martwa natura 77' jest mocno zwalona. Poszedłeś w detale kwiatów, odrabiałeś płatek po płatku, a zaniedbałeś tło i zielsko i w rezultacie obraz siadł. jest płaski. Wazonik też słaby.  Kropka napisała, że najbardziej spodobały jej się jabłka w koszyku- i to jest rzeczywiście najlepsza część obrazu!
78- zbyt rysunkowy- miałeś już lepsze.
Nie trolluję  oczko
espero
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #338 : 29 Czerwca 2013 - 18:17:59 »

Rafał - jest się czym chwalić usmiech Nas też być pouczył usmiech
Wendi - dziękuję, ale bez przesady usmiech
Towicz - przecież już dawno wyszło, że to Ty jesteś ten zły usmiech Spokojnie, krytyka (sensowna) mile widziana, ja się nie obrażam usmiech Fajnie, że chociaż jabłka Ci się spodobały. Prawde mówiąc męczyłem się z tym obrazem niemiłosiernie. Przez te detale, przez to, że chciałem to namalować inaczej niż zwykle i przez mały format. Może i faktycznie jest "mocno zwalony", ale mi tam się podoba usmiech

79. Ostrożeń, akwarela, 31 x 42 cm, Białe Noce, Canson Fontenay
espero
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #339 : 28 Lipca 2013 - 14:41:40 »

80. Mieczyk, 19 x 31 cm, akwarele Białe Noce

Strony: 1 ... 29 30 31 32 33 [34] 35 36 37 38 39 ... 49   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: