Malarstwo - Teresa Kopańska
  Malarstwo Teresy Kopańskiej
forum malarskie
Forum malarskie
30 Maja 2023 - 09:33:21 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 ... 49   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: espero  (Przeczytany 207991 razy) Średnia ocena: 5
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
nokia75
Przyjaciel
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #300 : 04 Lutego 2013 - 17:37:55 »

Piękne te kwiaty techniki negatywu , cudowne  oklasky

Co komu po tym, że choćby cały świat pozyskał ale na swej duszy stracił?......
wendipo
Malarz miesiąca

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #301 : 04 Lutego 2013 - 17:53:50 »

Fajnie że masz trochę luzu i możesz odreagować malując tak "Szafirek" bardzo ładna akwarelka, podziwiam za cierpliwość przy malowaniu tych wszystkich łodyżek. Druga praca, kwiaty w technice negatywu bardzo, ale to bardzo mi się podoba. Już kiedyś widziałam w taki sposób wykonaną akwarelkę, i zastanawiałam się jak to jest zrobione, Tobie wyszło super, brawa oklasky Odreagowuj dalej usmiech

usmiech
espero
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #302 : 05 Lutego 2013 - 22:07:53 »

Dziękuję za komentarze. Chwila odpoczynku i człowiek od razu lepiej się czuje. Staram się korzystać z każdej wolnej chwili. Wendi też się zastanawiałem kiedyś jak to jest malowane i w końcu poszperałem i mnie oświeciło. Jak już pisałem jest to dosyć trudne, ale myślę, że warto się tego nauczyć, bo efekty mogą być zaskakujące. Poza tym jest to technika, którą można wykorzystać chyba tylko w akwareli dzięki transparentności tych farb. Mam nadzieję, że z czasem będzie mi szło coraz lepiej.

Jeszcze jedna próba negatywu (będzie videorelacja).

72. Irysy negatyw, 30 x 42 cm

adorata
Przyjaciel
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #303 : 07 Lutego 2013 - 10:32:27 »

Uwielbiam akwarele, a Twoje są niezwykłe, szkoda, że sama takich nie namaluję, ale spróbuję!    okok
espero
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #304 : 03 Marca 2013 - 12:37:21 »

73. Piwonia, akwarela, 37 x 39 cm, papier Fabriano, farby Białe Noce

wendipo
Malarz miesiąca

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #305 : 05 Marca 2013 - 16:09:04 »

Ta piwonia chyba nawet bardziej mi się podoba od tej wcześniej namalowanej, jeszcze bardziej świetlista jest. Piękny obraz. Podziwiam technikę, wyczucie kolorów............dokładność, cierpliwość ..........no masz talent i już tak tak tak

usmiech
espero
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #306 : 07 Marca 2013 - 15:20:18 »

Dziękuję Wendipo! Mi też ta się bardziej podoba i nawet jakoś fajniej mi się ją malowało, jest taka pełna, świetlista. Poza tym jest o wiele większa od poprzedniej i efekt na żywo też jest zupełnie inny.

Dziękuję też za wszystkie głosy oddane na moją konkursową pracę! Bardzo mi miło, że zająłem drugie miejsce. Dziękuję!

74. Martwa natura z młynkiem, olej na płótnie, 20 x 30 cm

Srebrna paleta  - w 45 Konkursie malarskim "Światło-cień"
BarBarek
Bywalec
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #307 : 08 Marca 2013 - 12:10:00 »

Jakie piękne te twoje akwarele ... od jakiegoś już czasu jestem ich fanką  okok
Jadwiga
Bywalec
*
Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #308 : 19 Marca 2013 - 22:02:49 »

Może się mylę, ale wydaje mi się, ze sposób malowania akwarelami wpłynął i na ostatnią Twoją pracę olejną... mysl W każdym razie to chyba najlepszy Twój olej, moim skromnym zdaniem:).   Ale i tak czekam na akwarele-maluj dalej!!!!

espero
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #309 : 19 Marca 2013 - 22:23:14 »

Bardzo dziękuję Jadwigo usmiech Jest coś w tym, co piszesz. Faktycznie malując ten obraz podszedłem do niego trochę inaczej, tzn. luźniej, swobodniej, tak jak powinno się to robić w akwareli. Nie wiem, czy to ich zasługa, ale przyznaję, że malowało mi się lepiej niż zwykle olejnymi. I też muszę przyznać, że choć obrazek to mały i niepozorny, to z olejnych jestem z niego chyba najbardziej zadowolony, bo wydaje mi się, że udało mi się dość realistycznie oddać te przedmioty.

Tak sobie czasem myślę jak oglądam różne filmy na youtubie (czy też w innych miejscach) z tymi artystami, którzy mają pracownie... jak ja im czasem zazdroszczę, tej przestrzeni, własnego atelier, a szczególnie w tych krajach, gdzie jest wieczne słońce i ciągle mają jasne, słoneczne, naturalne oświetlenie. Niestety ja takiego miejsca nie mam, stąd i maluję mniej, bo czasami nawet nie chce mi się wszystkiego wyciągać, potem składać... szczególnie przy olejach, dlatego rzadko po nie sięgam. Może niedługo, jak w końcu wyjdzie wiosenne słońce, powstanie nowa akwarela, bo już czas najwyższy usmiech

Nagrody
Strony: 1 ... 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 ... 49   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: