Malarstwo - Teresa Kopańska
  Malarstwo Teresy Kopańskiej
forum malarskie
Forum malarskie
30 Maja 2023 - 08:26:37 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 ... 49   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: espero  (Przeczytany 207966 razy) Średnia ocena: 5
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
espero
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #190 : 28 Czerwca 2012 - 08:40:54 »

! Bardzo dziękuję! Ale niespodzianka. Dziękuję Tereso za filmik i czas mu poświęcony  kwiat. Bardzo się cieszę, że moje akwarele się podobają. Muszę powiedzieć, że coś w tym chyba jest, jak to Towicz napisał - chyba znalazłem swoją technikę, bo bardzo dobrze się w niej czuje i o dziwo - uwaga - wczoraj na maila dostałem propozycję współpracy z galerią, która ma we wrześniu powstać. Osoba, która ją zakłada widziała moje portfolio i jest zachwycona podobno. Ciekawe, czy będzie chciała współpracować, jak jej napiszę, że nie mam żadnej szkoły plastycznej, bo jak ja (już wielokrotnie) do różnych galerii pisałem, to zawsze mi odpisywali, że nic z tego, bo nie mam ASP. Ale mnie zaskoczyła, mile oczywiście. Widać akwarelki działają na ludzi usmiech
A ja dalej tworzę i zarażam ludzi, co mnie bardzo cieszy. Dostaję pytania o różne efekty jakie uzyskuję w obrazach i zastanawiam się, czy nie zrobić osobnego tutorialu, gdzie opiszę same różne efekty krok po kroku, choć wiem, że coś takiego już jest na forum, ale nie ma chyba zdjęć i pokazanych konkretnych przykładów. Więc może to dobry pomysł.
Pozdrawiam i dziękuję!  hura
Cebula
Stały bywalec
*
Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #191 : 28 Czerwca 2012 - 08:50:01 »

zawsze mi odpisywali, że nic z tego, bo nie mam ASP.

>.<

Jeśli nie próbowałeś sypać cukru na mokrą farbę, to jeszcze musisz popracować nad treścią tutorialu. ;P

Burak stroni od cebuli,
a cebula doń się czuli
nokia75
Przyjaciel
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #192 : 28 Czerwca 2012 - 09:12:46 »

Gratulacje  oklasky trzymam kciuki za współprace z galerią   okok

Co komu po tym, że choćby cały świat pozyskał ale na swej duszy stracił?......
teresa
Admin
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #193 : 28 Czerwca 2012 - 11:29:09 »

Jeśli ktoś mądry zarządza galerią, to mu nie będą potrzebne Twoje papiery ukończenia ASP.
Twoją wartość powinni docenić poprzez Twój talent. Moim zdaniem wykształcenie (w Twoim przypadku)
nie ma nic wspólnego z twórczością jaką prezentujesz.
espero;
jak jej napiszę, że nie mam żadnej szkoły plastycznej, bo jak ja (już wielokrotnie) do różnych galerii pisałem, to zawsze mi odpisywali, że nic z tego,
bo to "gamonie" a nie artyści, nie mają pojęcia co jest naprawdę ważne.
Jeśli Ci się uda ta współpraca, to pnij się górę Krzysiu, powodzenia Ci życzę.

ps.
ale przecież możesz strać się dostać do Związku Plastyków ,
wystarczy obronić kilka czy kilkanaście swoich prac, trochę teorii, zaliczyć kilka wystaw i nie potrzeba Ci papierków ASP.
tym sposobem możesz uzyskać status plastyka - artysty, a przy tym też pewne przywileje -
jak wspomaganie w promowaniu Twoich dzieł, wystawy, plenery itp.

espero:
zastanawiam się, czy nie zrobić osobnego tutorialu, gdzie opiszę same różne efekty krok po kroku, choć wiem, że coś takiego już jest na forum, ale nie ma chyba zdjęć i pokazanych konkretnych przykładów. Więc może to dobry pomysł.
Bardzo dobry pomysł, masz chęci ? nie ma sprawy, zakładaj jakiś nowy wątek - o odpowiednim tytule, coś instruktorzowego
lub jak chcesz mogę Ci założyć podział w którym to będziesz działał.  usmiech
espero
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #194 : 28 Czerwca 2012 - 11:44:53 »

Dziękuję Tereso.
Myślałem o Związku Polskich Artystów Plastyków, podpowiadała mi to też moja kuzynka. Czytałem ich regulamin i warunki przyjęcia, wiem, że mogą być członkami osoby nie mające szkoły plastycznej, ale trzeba mieć po pierwsze dowody twórczej działalności - nie wiem co przez to rozumieją, jeśli wystawy itp. to takich nie mam, jeśli nagrody, to też takich nie mam oprócz tej ostatnio. A poza tym, co jest problemem, trzeba mieć referencje dwóch wprowadzających - członków rzeczywistych ZPAP. Jak to zrobić nie wiem.
Myślałem też o Stowarzyszeniu Akwarelistów Polskich, ale tam też trzeba mieć te referencje.

Poza tym nie wiem czy na to jestem gotowy. Wiąże się to z pewnymi obowiązkami, na które mogę nie mieć czasu, bo od października idę na drugie równoległe studia, które zabiorą mi prawie cały czas wolny, bo to filologia chińska (sinologia), więc nie będę mógł sobie pozwolić na lenistwo. Wtedy też i moje malowanie pewnie się znacznie ukróci.
espero
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #195 : 28 Czerwca 2012 - 13:39:22 »

Zmalowałem kolejną akwarelkę. tym razem format nieco większy, bo testuję znowu nowy blok Canson Student, 250g/m2. Pomimo, że ma 250, a Koh-i-noor miał 300, to ten się tak nie marszczy. Jednak Canson to Canson. polecam.
Testowałem też nowy nabytek - buteleczkę z atomizerem na wodę. Super sprawa. No i kolejne testy nowych farbek, poszukiwanie koloru. Gorąco polecam Białe Noce. Są rewelacyjne.

50. Neptun (chyba), 25 x 35 cm, akwarela

Na podstawie zdjęcia:
http://www.flickr.com/photos/albireo2006/5849004248/
gardenia
Stały bywalec
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #196 : 28 Czerwca 2012 - 20:45:53 »

Buteleczka z atomizerem brzmi dla mnie, jak aerograf  mysl . Chyba, że to jednak jakiś taki mały spryskiwacz do kwiatków?
espero
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #197 : 28 Czerwca 2012 - 20:50:09 »

usmiech No właśnie usmiech Brzmi tak, że nie wiadomo o co chodzi. Kilka dni temu nawkurzałem się niemiłosiernie, bo szukałem w necie pustej, zwykłej, małej buteleczki z takim psikadełkiem jak w perfumach. Po godzinie odkryłem, że to się nazywa atomizer  oklasky
http://silcare.pl/pic/2/2744_1.jpg

Bez tego słowa nijak nie mogłem takiej buteleczki znaleźć usmiech Ale w końcu taką znalazłem. To świetna rzecz do akwareli, bo rozpyla wodę fajnie, delikatniej niż taki spryskiwacz do kwiatów. Poza tym psikam sobie nim farbki zanim zacznę malować.
nokia75
Przyjaciel
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #198 : 28 Czerwca 2012 - 21:06:49 »

Niom dokładnie , ja jej często używam w akwareli wystarczy napaćkać kolor i spryskać i pięknie się rozpływa , może to być spryskiwacz do kwiatów , butelka po płynie do okien ale to polecam na większe powierzchnie lub buteleczka po odżywkach do włosów , możliwości jest wiele ... usmiech

Co komu po tym, że choćby cały świat pozyskał ale na swej duszy stracił?......
espero
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #199 : 29 Czerwca 2012 - 19:03:18 »

51. Łódki, 18 x 27 cm, akwarela

Na podstawie zdjęcia:
http://www.flickr.com/photos/12249070@N07/3863102871/
Strony: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 ... 49   Do góry
  Drukuj