Malarstwo - Teresa Kopańska
  Malarstwo Teresy Kopańskiej
forum malarskie
Forum malarskie
09 Czerwca 2023 - 01:56:45 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 49   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: espero  (Przeczytany 208274 razy) Średnia ocena: 5
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Towicz
Forumator
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #110 : 06 Czerwca 2012 - 21:41:57 »

he he, Espero- nawet jak odstawiasz kit, to zostawiasz bardzo dobre ślady  usmiech
Góra jest fajowa, ale najbardziej podoba mi się lewy brzeg, mocno, konkretnie i nad wyraz efektownie!
Reszta to już czysty bazar  usmiech
Cebula
Stały bywalec
*
Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #111 : 06 Czerwca 2012 - 23:17:10 »

Uważam, że dobrze jest różnicować malowanie. Ostatnio Fi dał(a) taki komentarz w galerii DavidZ:
"Gdy przeglądam sobie galerie różnych ludzi na forum (a nie lubię tego robić bo zazwyczaj, nawet oglądając naprawdę piękne prace - nudzę się) i widzę gelerie w których obrazy nie posiadają zadnego elementu wspolnego (czy to w technice, czy w poruszanym temacie, w czymkolwiek...) to pojawiają się w mojej głowie obawy."
DavidZ maluje, według mnie, monotematycznie. I ja ze zdaniem Fi kompletnie się nie zgadzam. Uważam, że właśnie powinno się malować różne rzeczy, szczególnie jak jest się jeszcze młodym tak jak DavidZ po to, żeby odnaleźć swój styl. A malując ciągle to samo, zamykamy się pod własnym kloszem.
Dlatego taka różnorodność u mnie, no i takie coś musiało się pojawić usmiech

Podpisuję się pod tym obiema rękami.

Muszę przyznać, że jestem pod głębokim wrażeniem gwałtowności Twojego rozwoju. Szkoda, że traktujesz to tylko jako hobby, ale to wskazuje na pewną prawidłowość. Można mało malować, a dużo myśleć o malarstwie i dzięki temu robić postępy. Tylko z czasem bania się tak nakręca, że hobby może stać się czymś więcej. Trzymam za to kciuki. Powodzenia!

Co do "Snu malarza" - ostatnio dostaję wciąż po głowie za "czystość" i "tubkowość" kolorów. A sen trochę taki właśnie jest. Czysty i tubkowy. Mi się to podoba. Niektórym nie. Może Towicz i teresa wyjaśnią jak to jest z tymi kolorami. ;)

Burak stroni od cebuli,
a cebula doń się czuli
wendipo
Malarz miesiąca

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #112 : 07 Czerwca 2012 - 00:19:02 »

Gromów to ja raczej staram się za bardzo nie ciskać, choć tu malutka burza by się przydała haha
Nie rozumiem tylko jednego, dlaczego na szybko - znaczy gorzej i co znaczy słowo "targowa technika"? Ten Twój obrazek, lepiej by wyglądał, gdybyś te kolorki mniej jaskrawe dał,  te ostre kolory  świetnie wyglądają w "maskach" np. w pejzażu już nie bardzo. Fajnie by było, gdybyś już spokojnie usiadł i ..........namalował pejzaż, ale nie "targową techniką" tylko "esperową".........choć jest sporo osób, które lubią takie pejzażyki, a o gustach się ponoć nie dyskutuje, więc już:milczek:

usmiech
espero
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #113 : 10 Czerwca 2012 - 20:32:06 »

Dziękuję za komentarze  rotfl

Cebula, malowanie zostanie moim hobby na 100%, nie wyobrażam sobie, że mógłbym z tego żyć usmiech Ewentualnie będę to traktował jako pracę dodatkową o ile będę miał na to czas w przyszłości (mam nadzieję, że się znajdzie).
Wendipo - taki szybki, "targowy" sposób kojarzy mi się chyba najbardziej z tym, jak na Krupówkach widziałem osoby, które tak właśnie na szybko malowały i sprzedawały takie obrazy. W sumie dla mnie to nie jest "gorsze" malarstwo, właściwie podoba mi się jak każde inne (prawie) a przy tym daje dużo satysfakcji, bo szybko można stworzyć coś całkiem ładnego. A najważniejsze, że podoba się tym, którzy to dostaną usmiech Ale faktem jest, że jest to dobry, szybki sposób na namalowanie kilkunastu obrazów, wyjście na ulicę i sprzedawanie. Tylko trafić na kupca byłoby ciężko :D
Na razie jeszcze czasu brakuje, jeszcze przynajmniej przez tydzień, więc nic specjalnego nie tworzę, ale dziś musiałem się odstresować i sięgnąłem po akwarelki.

przez administrację forum za subtelność barw,wykonanie.
25. Tulipany, 20x20 cm, akwarelki, płyn maskujący, alkohol i czarny cienkopis [ramka ma być  cisza  nerwus  rotfl]

malmar
Stały bywalec
*
Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #114 : 10 Czerwca 2012 - 20:54:17 »

Fajne  okok . Idealna ilustracja do książki  usmiech.  Mi się podoba !!

Pozdrawiam!
Marcin
know1126
Przyjaciel
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #115 : 10 Czerwca 2012 - 23:15:15 »

[ramka ma być  cisza  nerwus  rotfl]

hehe, ramki ma nie być  oczko

Zgaadzam sie z przedmówcą - idealna praca na ilustracje książek , zresztą nie Twoja pierwsza taka. I oczywiście to żadna ujma jak dla mnie. Idealnie mi tu pasuje słowo , epitet : ładna  praca. Kolorowa, pozytywna... dał bym więcej turkusu osobiście.. i tyle , dla mnie gra.  okok

A poprzednie bazarowe klimaty też (jak i jeszcze poprzedniejsze) - też ok, wode jedynie troche urozmaicić i jest spoko  okok

// Krzysiek N, oł rajts riserft.
espero
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #116 : 11 Czerwca 2012 - 16:26:50 »

:D Dzięki  hura I dziękuję za wyróżnienie!  rotfl

Dzisiaj chciałem poeksperymentować trochę, tzn. użyłem grzebienia do płynu maskującego usmiech no i nalałem więcej wody na kartkę. Chciałem zobaczyc co z tego wyjdzie.
Obrazek szczególny nie jest, bo wykonany tylko w celach eksperymentalnych. I ramka ma być  cisza nerwus haha

26. Kwiaty, 20x20 cm, akwarela, płyn maskujący, alkohol, szczoteczka do zębów [nowa tylko do takich rzeczy!  cisza] i grzebień [przeznaczony tylko do tego  cisza]  rotfl

shiwt
Stały bywalec
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #117 : 11 Czerwca 2012 - 16:42:26 »

Świetne te ilustracje  okok Ciekawa musi być ta technika  mysl
Na prawdę świetnie by było gdybyś zrobił fotorelacje jak robisz takie kwiatki, jestem bardzo ciekaw jak to powstaje  tak
espero
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #118 : 11 Czerwca 2012 - 17:01:48 »

Dzięki shiwt :D Ok, jutro może kolejne namaluję to zrobię fotorelację usmiech Teraz nie robiłem, bo to tylko takie "sprawdzanie" akwarelek. Ale ok, jutro będzie fotorelacja :D  okok
malmar
Stały bywalec
*
Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #119 : 11 Czerwca 2012 - 17:12:36 »

Idealna ilustracja do książki  
I oczywiście to żadna ujma

W żadnym wypadku. Nie miała to być ujma !!!  okok

Pozdrawiam!
Marcin