"Sen malarza" po prostu wspaniały!!!
Już nie mówię o wykonaniu bo super ale przede wszystkim chodzi mi o niebanalność tematyczną.
Lubię oglądać obrazy które intrygują - ten niewątpliwie mnie intryguje i ekscytuje.
Tematem przypomina mi "Koszmar senny" Fussliego.
Fussli w tym obrazie też namalował sen przedstawionej postaci widoczny, na jawie, wręcz na niej siedzący i ściskający jej pierś stwór - koszmar.
Z tymże twoje wykonanie jest pozbawione grozy, jest bardziej fantasztyczne i trochę baśniowe niż przejmujące jak u Fussliego.
Super, naprawdę bardzo mi się podoba.

A tą wystawą to naprawdę nie musisz się przejmować, zresztą II miejsce - bardzo dobrze.
Również uważam że pierwsze miejsce nie zasługuję na to podium. Ale -jak stwierdził Cichy- jury to przecież ludzie, którzy też mają swoje upodobania i jeśli gustują w abstakcjoniźmie, sztuce wpółczesnej wskażą pracę bliższą swojemu sercu. Z drugiej strony jeżeli konkurs był otwarty na każdy rodzaj malarstwa (czy to realizm, czy to abstrakcja itp bo nie wyczytałam z twoich postów o narzuconym stylu ) to powinni oceniać obiektywnie a nie subiektywnie, zresztą piszesz o jakiś tam znajomościach i ja się wcale nie dziwię że tak mogło być, w dzisiejszych czasach wszystko się opiera na znajomościach.
Nie ma się co przejmować ale przykre to jest. Ale myślę że liczba osób które wskazało twoją pracę za nr 1 na tym forum porawiło twoje samopoczucie i samoocenę.
Pozdrawiam Cię serdecznie