Malarstwo - Teresa Kopańska
  Malarstwo Teresy Kopańskiej
forum malarskie
Forum malarskie
01 Kwietnia 2023 - 08:06:10 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 65   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: nokia75  (Przeczytany 288052 razy) Średnia ocena: 4
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
nokia75
Przyjaciel
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #40 : 27 Kwietnia 2011 - 20:31:18 »

Maluje to na co mam ochotę , papieża juz dawno miałam chęć namalować ale że zbliża sie beatyfikacja maluje by i inni jesli zechcą miec obraz papieza mogli go mieć . Malując olej na płótnie papieża oczywiście wstepnie , zrobiłam fotki jak idą postepy pracy i fajny efekt trafił sie mianowicie ... z obrazu wychodziły promienie ... patrząc nie widziałam ich a robiąc zdjecia były, dla porównania dodam 2 fotki , 1 wyszła bez promieni a za chwile sie pojawiały i super efekt wyszedł , dodam ze nie było słonca w kuchni gdzie malowałam. Co do bazaru... to nie jestem wybredna by kupcy byli tylko z wyższych sfer ... eheh

25.  "Papiez" olej na płótnie 30x40 cm  ( wstepna podmalówka , do wykonczenia zostały dłonie ,twarz , krzyz , szata )

Skończony obraz , jest mokry wiec pewnie to bedzie widac na zdjeciu. ( odbłyski z lewej strony)

Co komu po tym, że choćby cały świat pozyskał ale na swej duszy stracił?......
teresa
Admin
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #41 : 28 Kwietnia 2011 - 05:17:47 »

nokia75
Co do bazaru... to nie jestem wybredna by kupcy byli tylko z wyższych sfer ... eheh
Słusznie,  nie jest ważne czy bazar, ulica czy też wystawa, wernisaż.
Artystów i ich dzieła jak świat istnieje można było spotkać i spotykamy na ulicach,
jarmarkach i innych miejscach wielkich miast. Sprzedają swoje dzieła nawet na żywo czy to bogaty kupiec czy biedny
a nawet złodziej to liczy się, że ta twórczość się podoba i wywiera emocje, wrażenie.

Co do Twojej pracy, (naszego "papy')  którą tu zaprezentowałaś to widać idzie Ci dość dobrze.
Zobaczymy zapewne finał  okok
nokia75
Przyjaciel
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #42 : 28 Kwietnia 2011 - 17:00:38 »

Tak oczywiscie , jak skoncze prace to wstawie gotową , w między czasie maluje na konkurs , też olejny obraz czekam aż troche przeschnie by domalować co nie co jeszcze....  może nie bedzie to super praca ale taki pomysł mi sie spodobał , wiec praca troche bedzie inna ale jak najbardziej na temat(tak mi sie wydaje )  , wiecej nic nie napisze bo oczywiscie nie można .  milczek
 pozdrawiam ogladajacych galerie i komentujacych  okok

know1126
Przyjaciel
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #43 : 29 Kwietnia 2011 - 13:39:01 »

Nokio - i ja też się zgadzam z Twoimi słowami o bazarze i o malowaniu  okok
I co do ostatnich prac mi sie podobają, trafiają do mnie jak to sie mówi skrótowo.

a te promienie - fajny motyw, fajna ciekawostka , bajer wręcz ;)) powodzenia przy portrecie olejnym JPII  tak

// Krzysiek N, oł rajts riserft.
nokia75
Przyjaciel
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #44 : 29 Kwietnia 2011 - 15:10:31 »

Dziekuję  oczko

impresjonista
Stały bywalec
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #45 : 29 Kwietnia 2011 - 17:09:20 »

nokia75 poniższa uwaga nie dotyczy tylko Ciebie.
Zauważam że tu na forum najbezpieczniej jest się zgadzać ze wszystkimi, a jeśli ktoś podniesie jakąś krytyczną opinię to zaraz zostanie demokratycznie przegłosowany i w taki oto sposób wraca wszystko na dawne miejsce. Nie będę sie wdawał w dyskusję skoro tu nikomu na tym nie zależy. Są co najmniej dwie opcje kiedy wszyscy się ze sobą zgadzają, albo nikt niema własnego zdania (ta kwestia dotyczy młodych osobników szczególnie), albo ci co mają własne zdanie z jakichś powodów boją się je zaprezentować. Takie smugi świetlne można uzyskać zabrudzonym obiektywem (zatłuszczonym palcem dotknąć obiektywu i rozetrzeć działa to w niektórych obiektywach).

Nie ma doskonałości, jest tylko doskonalenie...
nokia75
Przyjaciel
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #46 : 29 Kwietnia 2011 - 18:01:34 »

Co do zabrudzonego obiektywu to nie ma o tym mowy , zdjecie robiłam aparatem tel. i przecierałam za kazdym razem myslac własnie ze sie zabrudził a jednak było ok.  Myśle , że się mylisz, każdy ma własne zdanie i to widać na forum czytając różne komentarze w galeriach . Wyrazasz swoje zdanie i jest ok ale czy to zawsze musi być zbuntowane zdanie ?  usmiech  Wiesz może nie zgadzają sie ludzie z Twoją krytyką gdyż sam nie malujesz ... nie chce byc niegrzeczna ale jest takie powiedzenie.... krowa która dużo ryczy malo mleka daje , wiec może lepiej mniej pisać a wiecej próbowac malować ....by słowa krytyki pokryły sie z doświadczeniem a nie tylko z wiedzą teoretyczną( bez urazy ale zawsze jestem szczera i pisze co myśle)  nie raz milczenie jest złotem  oczko Spróbuj malować , doświadczysz i będziesz miał okazje poznac to o czym piszesz . pozdrawiam

impresjonista
Stały bywalec
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #47 : 29 Kwietnia 2011 - 18:36:40 »

Co do zabrudzonego obiektywu to nie ma o tym mowy , zdjecie robiłam aparatem tel. i przecierałam za kazdym razem myslac własnie ze sie zabrudził a jednak było ok.  

nie zarzucam ci że miałaś brudny obiekryw, ale jeśli chcesz powtórzyć ten efekt to Ci podpowiadam.

Myśle , że się mylisz, każdy ma własne zdanie i to widać na forum czytając różne komentarze w galeriach .

Do tej pory przekonałem się że własne zdanie i "ostatnie słowo" ma Teresa, a reszta cóż takie mgliste, nic wyrazistego.

Wyrazasz swoje zdanie i jest ok ale czy to zawsze musi być zbuntowane zdanie ?  usmiech

Powiedzmy że mam własne zdanie ale nie jestem przekonany ze jest tak jak myślę. To co piwnienem zrobić Twoim zdaniem w takiej sytuacji.

Wiesz może nie zgadzają sie ludzie z Twoją krytyką gdyż sam nie malujesz ...  nie chce byc niegrzeczna ale jest takie powiedzenie.... krowa która dużo ryczy malo mleka daje , wiec może lepiej mniej pisać a wiecej próbowac malować ....by słowa krytyki pokryły sie z doświadczeniem a nie tylko z wiedzą teoretyczną( bez urazy ale zawsze jestem szczera i pisze co myśle)  nie raz milczenie jest złotem  oczko Spróbuj malować , doświadczysz i będziesz miał okazje poznac to o czym piszesz . pozdrawiam

Moja wiedza teoretyczna jak określiłaś nie wzięła się z wieloletniej nauki w jakiś szkołach, zdobywałem ją poprzez własne doświadczenia i to właśnie z twórczością, to że aktualnie posługuję sie komputerem to tylko dlatego że on daje większe mozliwości, niż fizyczne narzędzia. Jestem zdania że tworzę, z tego co pamietam to widziałaś coś nieco..., ale widzę Ty też jesteś zdania że tylko ojej i płutno wyznaczają prawdziwego artystę? Cóż, to swoisty szowinizm, ale powoli się z tym godzę. pozdrawiam

Nie ma doskonałości, jest tylko doskonalenie...
nokia75
Przyjaciel
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #48 : 29 Kwietnia 2011 - 19:04:50 »

Nie uważam by olej i płótno wyrażały prawdziwego artyste , tworzysz na kompie i też jesteś artystą , fotografik też jest artystą itd. chodziło mi o to by słowa pisane czy wypowiedziane  miały pokrycie , by mozna było sie wypowiedziec na temat który nie jest obcy . Podoba mi sie Twoja szczerość,  mysle że jesteś zagubioną wrażliwą osobą i pewnie dlatego biorą sie te ostre i zbuntowane opinie ....  milczek  ale ważne by być sobą i to sie liczy  oczko

Mariucha
Tubylec
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #49 : 29 Kwietnia 2011 - 19:28:19 »

Przepraszam, że w Twoim wątku Nokia wtrącę swe dwa grosze.Miałem nie wdawać się w dyskurs z domniemanym" IMPRESJONISTĄ",ale ta mglistość i nie wyrazistość postawiła mnie na baczność.
Drogi Kolego-mamy coś takiego jak podgląd postu.Fajnie będzie jak przed wysłaniem prze-edytujesz to co powinieneś.Dzięki temu nie będzie mglisto.Będzie też wyraźnie.A najbardziej będzie po "POLSKIEMU" rotfl
Piszę się PŁÓTNO.
Innych wyrazów nie będę cytować.Nie godzi mi się podważać wszak zdania takiemu fenomenowi.
Ps.Mam nadzieję,że weźmiesz sobie do serca moje słowa tak jak ja Twoje.Bo mimo wszystko cenie sobie Twoją wiedzę.
Pozdrawiam i co złego to nie ja. bezradny

Mariusz
Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 65   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: