Rzeczywiście długa przerwa bo ponad rok temu zarejestrowana została ostatnia Twoja wizyta na Forum.
ale dobrze, że jesteś znowu ze swoimi pięknymi pejzażami.
jste:ale bez przesady moje umiejętności malarskie są raczej średnie a na pewno bardzo odległe od doskonałych.
Bardzo skromna jest z Ciebie postać. Jednak potwierdzam, to że Twoje malarstwo jest piękne w przekazie i w odbiorze.
Tylko mam jedne ale, dobrze by było oglądać fotki Twoich prac w większej rozdzielczości - są (wymiary przypominające zdjęcia pejzaży, jak do albumu foto)
Dlaczego? bo myślę, że bardziej byśmy się przybliżyli do za obserwowania Twojej techniki malowania, mało o niej piszesz, mało wiemy o Twoim sposobie malowania. Prace są bardzo piękne i dlatego też warto poznać za kulis Twój warsztat pracy dla wzoru, wiedzy, podglądania,
może kopiowania jak to czynili dawniejsi WIELCY MISTRZOWIE PĘDZLA.
Trudno wyróżnić jakąkolwiek Twoją pracę, każda jest wykonana profesjonalnie pod każdym względem( kompozycyjnie, przestrzennie, światłocienie,światło, barwy, równowaga barw i t d.) Pytanie; Czy Twoje prace powstają na zasadzie fotografii, czy może na Twojej obserwacji w plenerze, lub jeszcze na szkicowaniu pejzaży?
No ale wrócę do prac. "Kogut" mnie zaciekawił. Tu trochę można rozpoznać Twój pędzel. Dość grubo nałożona warstwa farb na podłożu.
Faktura barwna bardziej rozcierana - (kolory wcierane jeden w drugi) a ! nie będę się już wymądrzać, lepiej od Ciebie poznać wypowiedź w tym temacie.

Pozdrawiam.