Malarstwo - Teresa Kopańska
  Malarstwo Teresy Kopańskiej
forum malarskie
Forum malarskie
09 Czerwca 2023 - 02:39:46 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: jste  (Przeczytany 42463 razy) Średnia ocena: 5
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Mr.R
Stały bywalec
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #30 : 26 Września 2011 - 20:54:29 »

Naprawdę piękne prace - widać że znasz się na robocie - wspaniałe czyste barwy, śmiałe kontrasty oraz kompozycje. Pozdrawiam.
DavidZ
Stały bywalec
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #31 : 08 Czerwca 2012 - 21:13:15 »

PIĘKNE OBRAZY, takie realistyczne, jak starych mistrzów, pełna perfekcja!

jste
Nowicjusz
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #32 : 21 Września 2012 - 12:36:06 »

Witam po dłuższej przerwie

11.Jakieś góry olej płótno 70x50

12.topole nie pamiętam wymiarów ale szerokość około 40cm

13.kogut ojej 41x27

przez administrację forum za wykonanie.

14.

15.stogi olej

16.
teresa
Admin
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #33 : 21 Września 2012 - 16:02:41 »

Rzeczywiście długa przerwa bo ponad rok temu zarejestrowana została ostatnia Twoja wizyta na Forum.
ale dobrze, że jesteś znowu ze swoimi pięknymi pejzażami.
jste:
ale bez przesady moje umiejętności malarskie są raczej średnie a na pewno bardzo odległe od doskonałych.
Bardzo skromna jest z Ciebie postać. Jednak potwierdzam, to że Twoje malarstwo jest piękne w przekazie i w odbiorze.
Tylko mam jedne ale, dobrze by było oglądać fotki Twoich prac w większej rozdzielczości - są (wymiary przypominające zdjęcia pejzaży, jak do albumu foto)
Dlaczego? bo myślę, że bardziej byśmy się przybliżyli do za obserwowania Twojej techniki malowania, mało o niej piszesz, mało wiemy o Twoim sposobie malowania. Prace są bardzo piękne i dlatego też warto poznać za kulis Twój warsztat pracy dla wzoru, wiedzy, podglądania,
może kopiowania jak to czynili dawniejsi WIELCY MISTRZOWIE PĘDZLA.
Trudno wyróżnić jakąkolwiek Twoją pracę, każda jest wykonana profesjonalnie pod każdym względem( kompozycyjnie, przestrzennie, światłocienie,światło, barwy, równowaga barw i t d.)  Pytanie; Czy Twoje prace powstają na zasadzie fotografii, czy może na Twojej obserwacji w plenerze, lub jeszcze na szkicowaniu pejzaży?
No ale wrócę do prac. "Kogut" mnie zaciekawił. Tu trochę można rozpoznać Twój pędzel. Dość grubo nałożona warstwa farb na podłożu.
Faktura barwna bardziej rozcierana - (kolory wcierane jeden w drugi) a !  nie będę się już wymądrzać, lepiej od Ciebie poznać wypowiedź w tym temacie.
 tak
Pozdrawiam.

adorata
Przyjaciel
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #34 : 22 Września 2012 - 08:26:55 »

Niezwykle realistyczne, niektóre robią wrażenie fotografii.., może nieco przyćmionej fotografii, gratulacje. okok
blue
Bywalec
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #35 : 22 Września 2012 - 13:18:35 »

Witam  usmiech,
wrazenie mam podobne jak Adorata. 11,12,13 super wykonanie. Nieprawdopodobnie realistyczne. Reszta, jak dla mnie zbyt rozmyta. Nie wiem czy to zdjecia przeklamuja, czy faktycznie tak jest. Ja mam takie nieostrosci na swoich obrazach z powodu sredniej jakosci aparatu, ktorym robie zdjecia + kompresja do malego jpega, wiec nie wiem czy tutaj to faktycznie tak wyglada.  
Gratuluje, piekne prace  tak
wendipo
Malarz miesiąca

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #36 : 23 Września 2012 - 19:38:33 »

No to i ja się dołączę do ochów i achów..........bo naprawdę świetne prace. Jakość zdjęć troszkę nie bardzo, ale to chyba wina fotoszoka, że takie trochę rozmazane wychodzą,  sądzę, że oryginały są mniej "rozmyte". Przy obrazie "jakieś góry" zatrzymałam się dłużej, zastanawiałam się czy to zdjęcie czy obraz,  nie bawisz się w szczególiki, to jednak kolorystyka, światłocienie, sprawiają takie wrażenie, choć wg. mnie w sensie pozytywnym tak Wielkie brawa oklasky

usmiech
telmag
Świeżynka
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #37 : 24 Września 2012 - 08:29:55 »

obrazy  sa  niezwykle  realistyczne.. az  chce sie  powiedziec , ze  fotograficzne..niepokoi  mnie  brak  odpowiedzi   od  ,, jste''   na szereg  zapytań  od  uczestników  forum....no  cóż   , a moze  nasz  przemiły  kolega  zna  takie  programy  komputerowe  ,wspomagajace twórczośc  początkujących  jak  i  profesjonalnych  artystów   ..../PAINT.NET ;PHOTO TO SKETCH;/......
pozdrawiam
blue
Bywalec
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #38 : 24 Września 2012 - 10:37:22 »

Telmag,
masz na mysli np. filtry w programach graficznych dajace efekty rozmycia? Sama o tym pomyslalam, ale nie osmielilam sie tego napisac  oczko
jste
Nowicjusz
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #39 : 24 Września 2012 - 10:40:07 »

telmag - o co chodzi z tymi programami?

Telmag,
masz na mysli np. filtry w programach graficznych dajace efekty rozmycia? Sama o tym pomyslalam, ale nie osmielilam sie tego napisac  oczko
Niby w jakim celu miałbym rozmywać zdjęcia swoich obrazów? Fotki wychodzą jak wychodzą , nic na to nie poradzę nie jestem zawodowym fotografem, nie mam wypasionego sprzętu.

Telmag - nic o mnie nie wiesz i przy pierwszym kontakcie na forum pomawiasz mnie o jakieś żenujące oszustwo? Typowe polactwo. Sory ale to nie mój poziom nie muszę się w ten sposób dowartościowywać, nie mam 15 lat.
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: