Malarstwo - Teresa Kopańska
  Malarstwo Teresy Kopańskiej
forum malarskie
Forum malarskie
01 Kwietnia 2023 - 09:25:39 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Instrukcja - jak założyć galerię  (Przeczytany 21663 razy) Średnia ocena: 0
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
VanGob
Admin
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« : 05 Lipca 2007 - 09:25:36 »

Witam.
W tym dziale użytkownicy forum mogą zakładać własne galerie prac, aby pochwalić się nimi, poddać je ocenie itp.

Komentarz administratora Założenie własnej galerii możliwe dopiero po napisaniu pięciu postów.

Jak założyć galerię? Już odpowiadam.

1.Jeżeli jeszcze nie masz swojej galerii - rozpocznij nowy temat.
2. W polu Temat - wpisz swój nick z forum (nic więcej!) - to będzie informacja dla wszystkich - czyja to galeria. Tutaj będziesz umieszczał(a) wszystkie swoje prace.
3. Numeruj kolejne obrazy, aby łatwiej było odnieść sie do nich w komentarzach.
4. Pomiędzy kolejnymi pracami daj linijkę odstępu - będzie przejrzyście.
5. Staraj się umieszczać zdjęcia jak najlepszej jakości. Zdjęcia mogą mieć max. 250 kB. Jeżeli nie wiesz jak zmniejszyć zdjęcie aby odpowiadało wymogom forum - przeczytaj temat: Jak zmniejszyć rozdzielczość i "wagę" zdjęcia.

Przykładowy post w galerii (w trakcie pisania) powinien wyglądać tak - w nawiasach podałem takie moje sugestie, co można w tym miejscu napisać) :
Kod:
(Tutaj można coś napisać o swoich pracach, lub jakikolwiek text, jeżeli chcesz coś powiedzieć o zamieszczonych obrazach...)

1. (w tym miejscu można napisać tytuł obrazu)
[img]http://img510.imageshack.us/img510/7286/rysujld2.jpg[/img]

2. (w tym miejscu można napisać tytuł obrazu)
[img]http://img515.imageshack.us/img515/1648/slonecznikimi7.jpg[/img]

3. (w tym miejscu można napisać tytuł obrazu)
[img]http://img478.imageshack.us/img478/3196/martwanaturauu6.jpg[/img]

...itd.

Jeżeli nie wiesz jak umieścić zdjęcie na forum - przeczytaj: Jak wstawić zdjęcie na forum
katincia
Gość
« Odpowiedz #1 : 30 Stycznia 2010 - 17:26:52 »

Cóż, ja chyba ślepa jestem, ale gdzie jest pole "Opis tematu"? Chciałam zmodyfikować pierwszy post w swojej galerii dodając opis z obecnie znajdującą się tam ilością prac i ewentualnie datą aktualizacji... Ale... Nie widzę takiego pola do wypełnienia;/ Pomocy?
teresa
Admin
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #2 : 30 Stycznia 2010 - 18:41:56 »

katincia, niżej VanGob opisał jak założyć swoja galerię.
To już masz swoją założoną galerię pod Twoim nikiem (możesz jeszcze dodać jej tytuł, przy zachowaniu niku)
Tam gdzie piszesz posty i wklejasz fotki, w tym polu możesz opisać swoją galerię,
(też jeśli chcesz z tytułem,zależy co masz do pokazania w swojej galerii, w jakim temacie)  itp.
Możesz jeszcze założyć drugą swoją galerię, w tytule ze swoim nikiem i możesz w polu tytułu wpisać
np.
katincia - "pejzaż" lub jeszcze katincia - "martwa natura"  itd.
i tym sposobem możesz mieć kilka swoich galerii o różnym temacie, (Twój wybór)
W polu opisu , opisz galerię i wklejaj swoje dzieła.
katincia;
Chciałam zmodyfikować pierwszy post w swojej galerii dodając opis z obecnie znajdującą się tam ilością prac

po prostu zmodyfikuj w pierwszym poście, przy zakładaniu galerii.
jeśli coś Ci wyjdzie nie tak, pomogę
katincia
Gość
« Odpowiedz #3 : 30 Stycznia 2010 - 18:52:46 »

Tereso, dziękuje za pomoc i rozwianie wątpliwości. Czytałam już ze dwa razy instrukcję VanGoba i po fragmencie:
2. W polu Temat - wpisz swój nick z forum (nic więcej!) - to będzie informacja dla wszystkich - czyja to galeria. Tutaj będziesz umieszczał(a) wszystkie swoje prace.
3. W polu Opis tematu możesz napisać dowolny tekst charakteryzujący Twoją twórczość (nieobowiązkowy).
sądziłam, że pod tematem może się jeszcze opcjonalnie znajdować, pole opis tematu, z krótkim opisem zawartości... Z tego co piszesz wynika jednak, że pole z opisem tematu to po prostu pole z treścią wiadomości, więc już wszystko jasne.
VanGob
Admin
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #4 : 31 Stycznia 2010 - 09:55:26 »

Usunąłem już punkt traktujący o "opisie tematu".
Ten punkt miał sens w pierwszej wersji forum opartej na skrypcie PHPBB by Przemo (było takie pole jak "Opis tematu").  
W tej wersji forum (od grudnia 2007) już tego pola nie ma.
Chłopiec z Andromedy
Nowicjusz
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #5 : 16 Stycznia 2011 - 14:18:18 »

Co do umieszczania zdjęć na forum - można pobrać bezpłatny program ImageShack Uploader, dodać obrazek, wyhostować i wkleić kod "Hotlinki na fora 1". Program bardzo łatwy i wygodny w użyciu, po polsku.

"Doprawdy, któryż człowiek wśród was, jeśli go syn poprosi o chleb, poda mu kamień? Albo jeśli go poprosi o rybę — czyż poda mu węża?"
nikamo
Zabłąkany wędrowiec

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #6 : 26 Października 2011 - 09:43:37 »

hmmm... trochę trudno jest pisać o czymś, o czym się nie ma pojęcia. Założyłem to konto na forum dla żony, żeby ją zmotywować do wypłynięcia na szersze wody ze swoją twórczością. Uważa, że jeszcze wiele musi pracować nad swoimi obrazami, a ja myślę, że powinna swoje dzieła zaprezentować takim właśnie ludziom jak na tymże forum. Zona próbuje w swoich obrazach uchwycić klimat Tamary Łempickiej i uważam, że robi to doskonale. Chciałbym Państwu zaprezentować jej obrazy, ale doczytałem się, że muszę napisać 5 postów. 1 zaliczony, jeszcze tylko 4 usmiech. ( O ile to będzie traktowane jako post). Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Łukasz.
teresa
Admin
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #7 : 26 Października 2011 - 10:34:16 »

Łukaszu , oczywiście, że zaliczony,
Na "Dobry strat" warto było się przedstawić, to by było już dwa posty,  usmiech
no ale wygląda na to,że już to zrobiłeś w tym poście.
Więc witaj i żonę swoją przedstaw, tz. jej prace, chociaż lepiej by było by to sama zrobiła.
może więcej zainteresowała by się malarstwem w szerszym jego znaczeniu. usmiech
nikamo
Zabłąkany wędrowiec

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #8 : 27 Października 2011 - 08:46:36 »

Anagramem nicku będzie imię mojej żony  oczko, jako laik mogę napisać tylko tyle, że to co robi może się naprawdę podobać. Zwłaszcza obrazy olejne na płótnie, ale także rysunki ołówkiem (portrety i inne). Gdy już będzie spełniony warunek do założenia galerii, to sami Państwo ocenicie jej prace. Myślę, że przekona się do korzystania z tego forum. (w zasadzie to już długo na nim przesiaduje, ale jakoś nie była przekonana do rejestracji, więc zrobiłem to za nią  oczko. Z pozdrowieniami. Łukasz.
rokoko5
Świeżynka
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #9 : 20 Kwietnia 2012 - 11:44:09 »

Witam wszystkich bardzo serdecznie usmiech. Nazywam się Marek Strójwąs i jestem nowym użytkownikiem  tego portalu. Zaciekawiły mnie pewne tematy tu poruszane, ponieważ sam maluję i rysuję  już od wielu, wielu lat. Bardzo lubię pogłębiać wiedzę na temat plastycznego rzemiosła. Chciałbym również wyeksponować tu kilka swoich prac. Już wiem, że będę mógł, to zrobić dopiero, gdy zaliczę pięć postów, ale nie wiem, co konkretnie zaliczone zostaje za post i jak dowiem się, że już mogę zacząć tworzyć własną galerię. Proszę więc o pomoc.

"Mknie rok za rokiem, jak jedna godzina, więc łap dzień każdy, a nie wierz ni trochę, w złudnej przyszłości obietnice płoche"- Horacy
Strony: [1] 2 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: