Malarstwo - Teresa Kopańska
  Malarstwo Teresy Kopańskiej
forum malarskie
Forum malarskie
09 Czerwca 2023 - 01:48:28 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jak wsatwić zdjęcie, obrazek na forum  (Przeczytany 39235 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
VanGob
Admin
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« : 13 Grudnia 2007 - 17:00:07 »

Ważne!
Aby wstawić obrazek - musi być on na jakimkolwiek serwerze internetowym. Jeżeli chcesz wstawić obrazek który jest już np. na Twojej stronie www - wyświetl go na tej stronie, kliknij na nim prawym przyciskiem myszy i wybierz z menu "Kopiuj adres obrazka". Adres ten wstaw w poście, zaznacz go, a następnie kliknij przycisk nad oknem pisania postu. Przykład:
Kod:
[img]http://www.tessart.pl/smf/Themes/default/images/bbc/img.gif[/img]

Jeżeli zaś chcesz wrzucić obrazek ze swojego komputera - czytaj dalej instrukcję poniżej.

1. Otwieramy w przeglądarce stronę http://www.imageshack.us.

2. Wygląd strony po wczytaniu:

3. Klikamy przycisk - Przeglądaj. Wybieramy z dysku obrazek, który chcemy załadować i wciskamy przycisk na dole host it!. Teraz w zależności od szybkosci naszego łącza i wielkości pliku, czekamy na załadowanie się obrazka (zazwyczaj kilka - kilkanaście sekund).

4. Kiedy obrazek się załaduje ujrzymy coś takiego:

(w środku jest miniaturka naszego obrazka - w czarnym pasku pod nią, podana jest jego rozdzielczość w pikselach i wielkość pliku w kB)

5. Teraz mamy trzy (podstawowe) możliwości do wyboru. Zapoznaj się z tymi możliwościami,
a następnie przeczytaj punkt 6.
Możemy "wrzucić" na forum:

a) miniaturkę, która po kliknięciu przenosi nas na stronę z dużym obrazkiem:
 Klikamy na polu Thumbnail for forums (1) - zaznaczony na przykładzie kolorem czerwonym. Cały tekst z linkiem podświetli się na niebiesko. Następnie klikamy na nim prawym przyciskiem myszy i wybieramy Kopiuj lub korzystamy ze skrótu klawiaturowego - Ctrl + C.
Przykład (miniatura):

b) Standardowy link w kolorze niebieskim, który po kliknięciu przenosi nas na stronę z obrazkiem:
 Procedura jak w punkcie a) - z tą różnicą, że kopiujemy link opisany jako Direct link to image - Pojawi się dopiero po kliknięciu na + Show Advanced Linking (na samym dole).
Przykład (link):
http://img524.imageshack.us/img524/7469/city009yi3.jpg

c) Obrazek - zalecana metoda:
 Procedura jak w punkcie a) - z tą różnicą, że kopiujemy link opisany jako Hotlink for forums (1) - zaznaczony kolorem niebieskim.
Przykład (obrazek):

6. Kiedy już mamy skopiowany interesujący nas link - w treści naszego posta wklejamy po prostu skopiowany link: Ctrl + V lub prawy przycisk myszy i Wklej . W miejscu tego kodu będzie się wyświetlał obrazek. Gotowe.

PS
Jeżeli wrzucasz duże zdjęcie - pamiętaj aby nie było ono za duże (max. 800x600 pikseli).

Jeżeli nie wiesz jak zmniejszyć wielkość obrazka, przeczytaj instrukcję: jak zmienić wielkość zdjęcia,
lub skorzystaj z narzędzia online (niepotrzebny żaden program):  Zmniejsz zdjęcie Online
nickt
Gość
« Odpowiedz #1 : 16 Września 2008 - 11:40:02 »

instrukcja obsługi  nie jest kompatibilna z linkiem .  na monitorze  nie ma tych samych danych, funkcja do zaznaczenia  -direct link to image - jest nieaktywna,  i co dalej?
przepraszam, że jako świeżynka sprawiam tyle kłopotu i zawracam głowę.
po prostu nie umiem tego zrobić
pozdrawiam
VanGob
Admin
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #2 : 16 Września 2008 - 12:22:48 »

Faktycznie, trochę się zmieniło na imageshack. Jak będę miał chwilę czasu to przerobie tę instrukcję.

Teraz chyba należy kopiować ten link opisany jako "Image for forum" i wklejać go - tak jak leci (na żywca) - bez dodatkowych znaczników (img). No i skorzystać z przycisku "Podgląd" przed wysłaniem posta.
nickt
Gość
« Odpowiedz #3 : 16 Września 2008 - 14:47:59 »

wstawiłam  dwie prace, tak na żywca, ale nie wiem czy to zostanie zaakceptowane?  glupol
teresa
Admin
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #4 : 16 Września 2008 - 18:31:23 »

Witamy Cię nickt usmiech usmiech

"Bez lęku"
(obraz,olej na płótnie)

Myślę, że nie ma problemu ze wstawieniem fotki. Wkleiłam dla sprawdzenia.
Wystarczy skopiować kod t.z.URL obrazka, który jest zaznaczony przez VanGoba czerwonym kolorem w górnej części instrukcji i wkleić w treść  postu, który piszesz.
Ponów jeszcze raz, na pewno się usmiech uda.
nickt
Gość
« Odpowiedz #5 : 17 Września 2008 - 08:15:34 »

dzięki , spróbuję
przepraszam, że macie ze mna tyle kłopotu, nie jestem młoda i jestem tylko użytkownikiem compa, a Wasze forum jest nietypowo skonstruowane. myslę że dla osób lepiej ode mnie znajacych sie na necie.  bezradny
instrukcja obsługi jest nieaktualna, a szukanie na ślepo spowodowało tylko kłopoty i uwagi, że najpierw powinnam poczytać regulamin forum, żeby było śmiesznie, to zawsze czytam regulaminy - życie mnie tego nauczyło.
więc prosze o wyrozumiałość ! zawstydzony

również ewentualnie dla mojego języka polskiego ( ortografia) staram się kontrolować, ale czasem się muszę wstydzić. To bardzo długa historia.
jeszcze raz prosze o wybaczenie
pozdrawiam
nickt
VanGob
Admin
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #6 : 17 Września 2008 - 08:32:18 »

Cytat: nickt
...instrukcja obsługi jest nieaktualna, a szukanie na ślepo spowodowało tylko kłopoty i uwagi, że najpierw powinnam poczytać regulamin forum, żeby było śmiesznie, to zawsze czytam regulaminy - życie mnie tego nauczyło...

Uwaga tyczyła napisania 3 postów jeden po drugim w galerii. (pkt. 17 obowiązujących zasad)
teresa
Admin
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #7 : 17 Września 2008 - 08:50:38 »

Ależ nickt nie zrażaj się  VanGob jest surowy co do zasad forum, ale fajny z niego facet i nie masz za co przepraszać, - "Nie od razu Kraków zbudowali" wszyscy się uczymy i nie zawsze nam to wychodzi.
A co do wieku, to nie tylko Ty jesteś starszą osobą, podam Ci rekę. oklasky haha
nickt
Gość
« Odpowiedz #8 : 17 Września 2008 - 09:12:02 »

hi, hi wiekiem nie powinnam się tłumaczyć, bo do alzheimera mi daleko.
ale tak czy inaczej nie o wiek chodzi tylko o IQ może za niskie, a może lenistwo i pójście na łatwiznę..
dzięki za podanie ręki.
co prawda , to mam już stracha i stres, że coś nie tak jak w regulaminie zrobie i wyślą mnie na galery, nie mylić z galerią
hi , hi
nie gniewajcie sie za moją indolencję i błędy
Nie będę już więcej monotematyczna.
fajnie jest Was poznać i myślę, że mnie przyjmiecie do swojego grona
pozdrawiam
 zacieszacz
VanGob
Admin
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #9 : 17 Września 2008 - 09:21:34 »

Nickt, do grona już zostałaś przyjęta  usmiech
Co do różnych potknięć - to normalka - każdemu się zdarzają, szczególnie na początku.  Nie przejmuj się - nie Ty pierwsza, nie ostatnia  oczko

Instrukcję poprawiłem, odnowiłem. Teraz jest aktualna.
Strony: [1] 2 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: