Malarstwo - Teresa Kopańska
  Malarstwo Teresy Kopańskiej
forum malarskie
Forum malarskie
09 Wrzesień 2010 - 18:20:37 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Głosujemy na najlepszą pracę w 26- tym konkursie malarskim naszego Forum.
Pytanie:   Kto Twoim zdaniem najlepiej namalował "Sen"
(Głosowanie trwa 5 dni tj. do 11.wrzesień. 2010 r. Sobota)
http://www.tessart.pl/smf/index.php?topic=2100.0

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Hans Schmitt Twórczośc  (Przeczytany 281 razy) Średnia ocena: 0
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ilonka
Zabłąkany wędrowiec

Aktywność:
0%

Nagrody
« : 25 Luty 2010 - 23:40:13 »

Witam jestem poraz pierwszy na forum , wogóle to zabardzo sie nieznam na malarstwie jako takim , ale potrzebuje informacji na temat artysty HANSA SCHMITTA  gdzie tworzył i kiedy , wogóle wszelkie informacje dziekuje

GAdS

Linki sponsorowane:

teresa
Admin
*

Aktywność:
91%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #1 : 26 Luty 2010 - 10:36:40 »

wogóle to zabardzo sie nieznam na malarstwie jako takim , ale potrzebuje informacji na temat artysty HANSA SCHMITTA  
piszesz "artysty" (jeśli w ogóle o tą osobę chodzi, bo informacji mało podałaś co do jego nazwiska i imienia)
o tym nazwisku można spotkać muzyka, poetę - artyści,kapitana okrętu, generała niemieckich wojsk, itd. i jeszcze wielu działaczy niemieckich.
Po za tym tytuł wątku nadałaś "Hans Schmitt Twórczość"   a twórczość może być różna, ale
że jest to forum malarskie i tu chcesz znaleźć informacje i są tu użytkownicy malujący,
jak również forum to jest przyjazne dla (tylko) miłośników malarstwa,
to odpowiem Ci nie w pełni, bo mało posiadam wiedzy na temat tego artysty.
Wiem jednak, że o takim imieniu i nazwisku również artysta, był głównie ilustratorem.
Szkolił się w szkole sztuk pięknych w Genewie oraz w Ecole des Arts.
Mało znany przynajmniej u nas artysta - ilustrator, malarz.
Urodził się w Hamburgu. ilonko o twórczości i o nim, powinnaś poszukać w necie,
czy w innych mediach.Najlepiej gdzieś w bibliotece ale sądzę,
że szybciej byś znalazła więcej informacji o twórczości Hitlera niż o nim.

"Autoportret" - HANSA SCHMITTA

może jednak ktoś jeszcze odpowie Ci na to pytanie, chociaż powiem tak (przykro mi, że jestem nie miła)
ale szkoda czasu i trudu naszych użytkowników, kiedy sama to możesz zrobić.

kratke
Gość
« Odpowiedz #2 : 26 Luty 2010 - 11:24:25 »

Najlepiej gdzieś w bibliotece ale sądzę, że szybciej byś znalazła więcej informacji o twórczości Hitlera niż o nim.
Nie sądzę.
Akurat zajmowanie się malarską twórczością Hitlera jest "modne" od niedawna, nie wiem czemu akurat w bibliotekach mają być na ten temat materiały.
No i skąd w ogóle ten Hitler tu? Ni przypiął ni przyłatał ten przykład bezradny

teresa
Admin
*

Aktywność:
91%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #3 : 26 Luty 2010 - 13:32:22 »

wiesz kratke całego mojego postu nie zrozumiałeś, (dziwne), ale to już Twój problem. bezradny

ilonka
Zabłąkany wędrowiec

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #4 : 26 Luty 2010 - 14:51:20 »

Dziekuje za te informacje ,
jesli chodzi o poszukiwania to prosze mi wierzyc ze szukałam ale niestety znalazłam tylko opis w ikipedi ale po niemiecki a niestety nieznam niemieckiego , wiec pomyslałam ze gdzie lepiej bedza wiedziec jak nie na takim forum i niemyliłam sie - dziekuje za nfo
, w tej chwili jestem za granica i niemam dostepu do bibliotek wiec zostaje mi interet ale niestety tu tez mało znalazłam wiec bede wdzieczna o jeszcze jakies informacje , ktos kto interesuje sie malarstwem bedzie wiedział gdzie mozna tego szukac dla laika takiego jak ja niestety cieszko sie poruszac w tym temacie .no mi chodzi o malarza , z tego co zrozumiałam czytajac w wikipedi to jakies jego prace mozna obejzaec w muzeum chyba gdziesz w niemczech , chodzi mi gdzie mogłabym znalesc jego obrazy i czy mozna gdziesz je kupic noi oczywiscie cena , napisałas ze niejest zbyt popularny wiec moze obrazy niebeda zbyt droge do kupienia oile wogóle mozna je gdziesz kupic??
dziekuje ,
prosze sie niepzejmowac ze jestes niemiła mnie intresuja tylko informacje na temat tego malarza usmiech forma przekazu dla mnie sie nieliczy aczkolwiek miło bedzie jesli ktos napisze nieobrazajac nikogo usmiech)
a co do Hitlera no to na ten tmat mozemy pogadac ale chyba nie na tym forum usmiech)))
pozdrawiam

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: