Malarstwo - Teresa Kopańska
  Malarstwo Teresy Kopańskiej
forum malarskie
Forum malarskie
09 Wrzesień 2010 - 07:54:19 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Głosujemy na najlepszą pracę w 26- tym konkursie malarskim naszego Forum.
Pytanie:   Kto Twoim zdaniem najlepiej namalował "Sen"
(Głosowanie trwa 5 dni tj. do 11.wrzesień. 2010 r. Sobota)
http://www.tessart.pl/smf/index.php?topic=2100.0

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: adriannaa  (Przeczytany 2191 razy) Średnia ocena: 3
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
michala
Nowicjusz
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #30 : 05 Marzec 2010 - 20:54:02 »

ja tych koni nie poprawiałabym zbytnio. Uważaj żebyś nie zepsuła. Podobaja mi sie jako całość . Na szczegóły nie zwracałam uwagi bo ogólne wrażenie jest bardzo dobre.
Zrób po prostu drugie , może te same , może inne i bedziesz miała porównanie. Obejrzałam sobie jeszcze inne twoje prace i uważam że sporo ładnych rzeczy malujesz pastelami. Szczególnie zwierzęta. One są bardzo realistyczne ,ale to dobrze .  Mnie uczono że wpierw trzeba byc realistą a potem dopiero bawimy sie w abstrakcje i inne style malarstwa.

Będziesz miała dobra podstwę do dalszej twórczości.

Tulipany są ładnie narysowane , ale za mało koloru. Jeżeli zdecydowałaś że rysujesz kwiaty realistycznie i ze światłocieniem to spróbuj na drugi raz w strefach ocienionych do różowego koloru dodac troche zieleni i błękitu . Bo tam gdzie jest cień przedmiotu nie ma takiej intensywnej barwy różowej. a w partiach oświetlonych zintensyfikowac troche kolor.

Dzięki za komentarz do moich jabłek .

GAdS

Linki sponsorowane:

Paveletz
Gość
« Odpowiedz #31 : 05 Marzec 2010 - 20:55:17 »

Na tak dużym formacie papieru (100x70), moim zdaniem -  powinnaś Adrianno spróbować trochę "popisać się" jakością i ilością detalu. To co aktualnie zaprezentowałaś, potraktowałbym jako zaawansowany szkic będącym punktem wyjścia pod przyszłą pracę bo wbrew pozorom, tulipany nie są kwiatami tak nieskomplikowanymi jak powszechnie się przyjęło uważać. Ponieważ w obu pracach jest zbyt mało zdecydowane światło, mimo lekkiego "rozmycia" kwiatów znajdujących się na dalszym planie (pierwsza praca) nie udało Ci się uzyskać wrażenia przestrzenności bukietów. O ile kompozycję pierwszej pracy mogę zaakceptować, to w przypadku drugiej...  powiem tylko, że przy malowaniu kwiatów, umiejętność "skomponowania" i oświetlenia naprawdę dobrego bukietu - jest co najmniej równie ważna jak same umiejętności warsztatowe malującego.
 milczek

PS: Pod kontem kompozycji "bukietowych" warto sobie przeanalizować prace takich artystów jak Ambrosius the Elder Bosschaert,  Arnoldus Bloemers, Balthasar van der Ast, Hans Bollongier, Guido Cagnacci, Cornelis van Spaendonck, Gerard van Spaendonck, Gabriel de la Corte, Jacob Vosmaer, Jan Frans Eliaerts, Jan Frans van Dael, Jan Philips van Thielen, Maria Van Oosterwijk, Nicolaes van Veerendael, no i oczywiście moich ulubionych "kwiaciarzy" -  Jana van Huysum, Willem'a Van Aelst'a i Rachel Ruysch.
 zmeczony

adriannaa
Stały bywalec
*

Aktywność:
26%

Nagrody
« Odpowiedz #32 : 08 Marzec 2010 - 10:45:22 »

michala-chętnie skorzystam z twoich podpowiedzi , i raczej będę częstym gościem w twojej galerii .dzięki

paveletz -po pierwsze  kwiat kwiat to podziękowania ,za to ,ze ci się chciało wpisywać tylu znakomitych "kwiaciarzy",
na razie jestem w połowie twojej listy i pomimo mojego hmmmmm , całkowitego sknocenia tych tulipanów,
widzę ,ze nie stracę zapału do dalszej pracy .Jak się tak naoglądam to ,aż się chce  znowu spróbować.
Mam wielka prośbę przy kolejnych moich rysunkach o podobne komentarze. okok okok
Ps. A kiedy można   się spodziewać nowych prac w twojej galerii???, bo tak czekam i czekam z przyjemnością coś podpatrzę oczko oczko

krakowianka
Nowicjusz
*

Aktywność:
17%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #33 : 09 Marzec 2010 - 21:52:48 »

A ja uwazam ze tulipany sa naprawde fajne! szczegolnie ten ktory Tobie tez sie najbardziej podoba;) ktory nam tu powiekszylas ;) piekny ten tulipan!  Tylko do jednej rzeczy sie przyczepie... ze tam cos z perspektywa jest chyba nie tak... po za tym to uwazam ze jest bardzo w twoim stylu, delikatny i 'pastelowy'... sliczne!

co do koni zgadzam sie z michala - nie poprawiaj tylko namaluj nowe... bedziesz miec swietne porownanie a to najlepsza praktyka... wypatruje nowych prac!

michala
Nowicjusz
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #34 : 09 Marzec 2010 - 22:49:39 »

Też uwielbiam kwiaty. Sama rzadko maluję . Ja  podpowiem jeszcze żebyś zobaczyła kwiaty malarzy  - Henri Fantin Latour  , i Auguste Renoir  .Inne lata i inny styl .

adriannaa
Stały bywalec
*

Aktywność:
26%

Nagrody
« Odpowiedz #35 : 21 Kwiecień 2010 - 11:15:06 »

Dziewczyny na pewno jeszcze coś z kwiatuchów powstanie ,literatury myślę ze mam już wystarczająca ilość , jeszcze  tylko potrzeba przełożyć wiadomości na papier,a tu się mogą znów pojawić małe komplikacje usmiech
Jeżeli mówicie żeby koni nie ruszać to zostaną

nr 17 Autoportret " Twarzą w twarz "2010r ,karton 21/30 pastele

Dlaczego nie można juz modyfikować swoich odpowiedzi?

teresa
Admin
*

Aktywność:
94%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #36 : 21 Kwiecień 2010 - 11:45:06 »

adriannaa;
Dlaczego nie można juz modyfikować swoich odpowiedzi?
chwilowo nie można ze względu na bezpieczeństwo forum.

Autoportret cudowny, pięknie wypracowany, usta, oczy żywe, delikatność barw, twarz żyje,
w pewnej chwili myślałam, że to fotka z Twojego profilu. Masz talent dziewczyno okok

amaretta31
Stały bywalec
*

Aktywność:
34%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #37 : 21 Kwiecień 2010 - 19:30:12 »

Śliczny autoportret!  oklasky

Mall
Nowicjusz
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #38 : 21 Kwiecień 2010 - 21:12:17 »

Autoportret przecudowny! Podoba mi się jak zaznaczyłaś nos, wg. mnie najważniejszy szczegół.  okok

adriannaa
Stały bywalec
*

Aktywność:
26%

Nagrody
« Odpowiedz #39 : 23 Kwiecień 2010 - 09:47:20 »

Ogromnie się ciesze ,ze się spodobałam usmiech ,a szczerze przyznam ,ze nie miałam pewności czy w ogóle wklejać ,tak dziwnie siebie było rysować .Dziękuje za wasze komentarze .

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: