Malarstwo - Teresa Kopańska
  Malarstwo Teresy Kopańskiej
forum malarskie
Forum malarskie
09 Czerwca 2023 - 01:23:59 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: LESTAT  (Przeczytany 47749 razy) Średnia ocena: 4
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
lestat
Nowicjusz
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #50 : 15 Grudnia 2013 - 13:41:16 »

Ja się nie wypowiadałam bo na postaciach ludzkich się nie znam, ale jak na moje oko coś nie tak jest z szyją, głową i prawą dłonią .
 Druga wersja Teresy pasuję kolorystycznie idealnie moim zdaniem.
Tak na marginesie nie można wymagać od innych komentarzy jeśli samemu się nie wiele co komentuje prace innych .  bezradny
Popraw się a na pewno i inni chętnie zajrzą do Twojej galerii . Ja zaglądam i np. praca Silence robi wrażenie , dłonie trochę za długie ale to dodaje uroku jakby postać była nad ludzka  okok

Za dużo nie wypowiadam się, bo nie chcę przykrości robić;). Poza tym widoczki, kwiatki to tematy zupełnie mi obce duchowo. Natomiast jedynie w tym przypadku chciałem ocenę, gdyż ten obraz jest prezentem. W innych przypadkach kto chce nie komentuje, lub nie.
Co do proporcji, to niestety nie trafiłaś, problem jest z nogami. Kolorystyka jest zamierzona i świadomie dobrana, ale eksperymentowałem no i wiem teraz że można było to lepiej zrobić. Dostosuję się do cennych rad, poprawie to co ja widzę i wystawię końcowy efekt, wcale w tym wypadku już nie naciskając na komentarz i ocenę.
nokia75
Przyjaciel
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #51 : 15 Grudnia 2013 - 14:23:17 »

Nie miałam zamiaru trafiać czy pudłować , pisałam swoje odczucia i co mi w obrazie przeszkadza  usmiech bo o to chodzi w komentarzach by pisać szczerze nawet jakby miało to trochę za boleć , przecież krytyka zawsze trochę boli i mobilizuje do pracy .
pozdrawiam usmiech

Co komu po tym, że choćby cały świat pozyskał ale na swej duszy stracił?......
Towicz
Forumator
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #52 : 15 Grudnia 2013 - 20:48:46 »

Proporcje wcale nie są dobre. Na pierwszy rzut oka widać ,że prawa noga jest dłuższa, niż lewa ( lewe udo to w ogóle porażka).. Sukienka potraktowana jest bardzo umownie, ale wygląda OK. Najbardziej nie podobają mi się plecy. W ładnym obrazku na prezent można było to zrobić po prostu na gładko i nikt by się nie czepiał. Chciałeś zrobić anatomię i nie za bardzo wyszło. Lewa dłoń słabo trzyma tę płytę w tle. No i wygląda, jakby baletnica zapomniała założyć gaci. Kolorystyka na tym obrazie moim zdaniem jest drugorzędna
lestat
Nowicjusz
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #53 : 15 Grudnia 2013 - 21:33:02 »

No, w końcu jakieś komentarze. Baletnica ma byc bez gaci,miesnie na plecach nie moga byc gladkie,ale trzeba je lepiej ukształtować.  Co do propozycji to właśnie mialem na myśli nogi.

Proporcje wcale nie są dobre. Na pierwszy rzut oka widać ,że prawa noga jest dłuższa, niż lewa ( lewe udo to w ogóle porażka).. Sukienka potraktowana jest bardzo umownie, ale wygląda OK. Najbardziej nie podobają mi się plecy. W ładnym obrazku na prezent można było to zrobić po prostu na gładko i nikt by się nie czepiał. Chciałeś zrobić anatomię i nie za bardzo wyszło. Lewa dłoń słabo trzyma tę płytę w tle. No i wygląda, jakby baletnica zapomniała założyć gaci. Kolorystyka na tym obrazie moim zdaniem jest drugorzędna
lestat
Nowicjusz
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #54 : 21 Grudnia 2013 - 22:01:15 »

"The RED" - W rzeczywistości ciało nie jest takie żółte, jest zbliżone do koloru ciała.

Uploaded with ImageShack.us

lestat
Nowicjusz
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #55 : 11 Czerwca 2014 - 21:45:54 »

La Gioconda-matrona - ołówek

lestat
Nowicjusz
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #56 : 06 Grudnia 2014 - 19:59:09 »

Z jakich serwisów korzystacie, jak chcecie wstawić zdjęcie, jakie serwisy polecacie? ImageShack.us jest płatne, trial u mnie się skończył.
espero
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #57 : 06 Grudnia 2014 - 20:48:24 »

http://pl.tinypic.com/

lub

http://iv.pl/

Chociaż z tego drugiego ostatnio wcięło mi zdjęcie. Pierwszy jest ok. Warto się zarejestrować.
lily-rose89
Nowicjusz
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #58 : 07 Grudnia 2014 - 22:32:19 »

Baletnica bardzo mi się podoba. To co od razu przykuwa uwagę to jej plecy - pięknie ukształtowanie. Dopiero później zauważyłam, że ma zawiązane chustką oczy. Ja osobiście nie widzę różnicy w długości nóg, ale nie mam doświadczenia i umiejętności jak niektórzy na tym forum usmiech Może jedynie bardziej bym te nogi wyrzeźbiła.  "La Gioconda" intrygująca . Poza tym jestem lata świetne za Tobą. Gratuluję rysunków.

"Oto opowieść o tym jakie jest życie: nie o tym jakie długie ono jest, lecz o tym, jakie  dobre, bo to się liczy" - Seneka
kayna
Bywalec
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #59 : 06 Lutego 2015 - 16:54:19 »

no to masz jeszcze jeden głos na "Silence" -jest bardzo dobry i "Figure" z fb też jest ładny:)
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: