Ja się nie wypowiadałam bo na postaciach ludzkich się nie znam, ale jak na moje oko coś nie tak jest z szyją, głową i prawą dłonią .
Druga wersja Teresy pasuję kolorystycznie idealnie moim zdaniem.
Tak na marginesie nie można wymagać od innych komentarzy jeśli samemu się nie wiele co komentuje prace innych .

Popraw się a na pewno i inni chętnie zajrzą do Twojej galerii . Ja zaglądam i np. praca Silence robi wrażenie , dłonie trochę za długie ale to dodaje uroku jakby postać była nad ludzka

Za dużo nie wypowiadam się, bo nie chcę przykrości robić;). Poza tym widoczki, kwiatki to tematy zupełnie mi obce duchowo. Natomiast jedynie w tym przypadku chciałem ocenę, gdyż ten obraz jest prezentem. W innych przypadkach kto chce nie komentuje, lub nie.
Co do proporcji, to niestety nie trafiłaś, problem jest z nogami. Kolorystyka jest zamierzona i świadomie dobrana, ale eksperymentowałem no i wiem teraz że można było to lepiej zrobić. Dostosuję się do cennych rad, poprawie to co ja widzę i wystawię końcowy efekt, wcale w tym wypadku już nie naciskając na komentarz i ocenę.