Malarstwo - Teresa Kopańska
  Malarstwo Teresy Kopańskiej
forum malarskie
Forum malarskie
09 Czerwca 2023 - 01:47:42 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: LESTAT  (Przeczytany 47752 razy) Średnia ocena: 4
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
malmar
Stały bywalec
*
Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #30 : 24 Sierpnia 2013 - 21:08:52 »

Witaj !
Dla mnie malarstwo to jest czyste hobby.

Dla mnie też...

składujecie je gdzieś, czy próbujecie gdzieś sprzedać

Co do mnie; to raczej składuję (patrz wyżej).

.....................

Pozdrawiam!
Marcin
lestat
Nowicjusz
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #31 : 25 Sierpnia 2013 - 10:58:36 »

Hobby i czasami sprzedaż jakiegoś obrazu nie muszą się wykluczać....

Witaj !
Dla mnie malarstwo to jest czyste hobby.

Dla mnie też...

składujecie je gdzieś, czy próbujecie gdzieś sprzedać

Co do mnie; to raczej składuję (patrz wyżej).

.....................

malmar
Stały bywalec
*
Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #32 : 25 Sierpnia 2013 - 12:57:43 »

[quoteHobby i czasami sprzedaż jakiegoś obrazu nie muszą się wykluczać....][/quote]

Ależ oczywiście! Tego nie da się ukryć.
Lecz jako (Ja) handlujący "starociami" to czasem wystawiam sobie coś mojego. Po pytaniu czy ma Pan wykształcenie w tym kierunku (odp.NIE) - "a to dziękuję". Amatorstwa mało kto kupuje - ludzie wolą po szkołach

Pozdrawiam!
Marcin
lestat
Nowicjusz
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #33 : 25 Sierpnia 2013 - 13:30:41 »

Coś tam udało mi się sprzedać, ale faktycznie nie jest to łatwe. Beksiński też nie miał wykształcenia ASP, a był po architekturze-politechnika, tak jak ja zresztą po politechnice;). Pracował na pół etatu, żeby po pracy malować. Miał pierwszą udaną wystawę, gdzie wszystkie obrazy sprzedał i poszło. Problem Allegro jest taki, że ludzie chcą obrazów bardzo tanich, średnio 100 zł, ze zdobioną ramą, takie małe "muzeum-kicz". Czasem wręcz prawie za darmo, myśląc że to okazja. W Polsce jest ciężko ze sztuką. Ludzie cieszą się z okazji, że udało się coś kupić najtaniej nie bacząc na wartość nabytku. Często obrazy te są seryjnie "produkowane".

[quoteHobby i czasami sprzedaż jakiegoś obrazu nie muszą się wykluczać....]

Ależ oczywiście! Tego nie da się ukryć.
Lecz jako (Ja) handlujący "starociami" to czasem wystawiam sobie coś mojego. Po pytaniu czy ma Pan wykształcenie w tym kierunku (odp.NIE) - "a to dziękuję". Amatorstwa mało kto kupuje - ludzie wolą po szkołach
[/quote]
rafaltaras
Gość
« Odpowiedz #34 : 25 Sierpnia 2013 - 20:20:17 »

Czy na zagranicznych forach jest lepiej? tz. może lepsi fachowcy w branży malarskiej?

zależy na których, są takie miejsca gdzie udzielają się malarze z czołówki tzw Living Masters Art Renewal Center i można się dowiedzieć takich rzeczy, którymi w naszym pięknym kraju raczej nikt by się nie podzielił, zwłaszcza na forum i to jeszcze za darmo. Niestety.

espero
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #35 : 26 Sierpnia 2013 - 06:36:25 »

Lestat - dla mnie malowanie to też hobby, obrazy leżą na półce, ale też je wystawiam na sprzedaż. Jak ktoś kupi to ok, jak nie to za jakiś czas znowu wystawiam. Czasami się zastanawiam, czy wystawiać je na sprzedaż, czy lepiej je zachować na ewentualną przyszłą wystawę, ale z drugiej strony myślę sobie, że przecież jeszcze nie jeden obraz namaluję.
lestat
Nowicjusz
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #36 : 26 Sierpnia 2013 - 07:36:00 »

Hehe, dokładnie tak samo robię i myślę jak ty:). Też myślę może o jakiejś wystawie. Może coś kiedyś...

Lestat - dla mnie malowanie to też hobby, obrazy leżą na półce, ale też je wystawiam na sprzedaż. Jak ktoś kupi to ok, jak nie to za jakiś czas znowu wystawiam. Czasami się zastanawiam, czy wystawiać je na sprzedaż, czy lepiej je zachować na ewentualną przyszłą wystawę, ale z drugiej strony myślę sobie, że przecież jeszcze nie jeden obraz namaluję.
lestat
Nowicjusz
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #37 : 31 Sierpnia 2013 - 19:17:17 »

Podaję link do mojego nowego szkicu-studium do przyszłego obrazu. Jest to postać, ale nie jest to typowy realizm.

teresa
Admin
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #38 : 01 Września 2013 - 04:57:11 »

Tyle ładnych i dobrych szkiców masz na  facebooku a Ty nam zamiast swoich prac podsyłasz link. no

Strony społecznościowe, które nie mają nic wspólnego z malarstwem - takie jak facebook nas nie interesują.  
Możesz adres swojej stronki na facebooku wpisać w swoim profilu a nie w wiadomościach (postach)
lestat
Nowicjusz
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #39 : 20 Września 2013 - 15:40:35 »

Dzięki wielkie za nagrodę:). Mam sporo planów malarskich, ale mam mało teraz czasu. Oczywiście wszystko kręci się wokół postaci, człowieka, to mnie fascynuje. Jestem amatorem, ale studiuję anatomię i staram się malować profesjonalnie, cały czas się uczę.
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: