Malarstwo - Teresa Kopańska
  Malarstwo Teresy Kopańskiej
forum malarskie
Forum malarskie
09 Czerwca 2023 - 03:33:23 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: LESTAT  (Przeczytany 47759 razy) Średnia ocena: 4
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
wendipo
Malarz miesiąca

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #20 : 16 Kwietnia 2013 - 10:38:52 »

Bardzo ciekawa praca i świetnie wykonana tak. Szkoda , że tylko jedna...........a do pozostałych link. Ja np nie jestem na Facebooku bezradny

usmiech
Cichy
Stały bywalec
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #21 : 16 Kwietnia 2013 - 14:46:44 »

Witaj.Chciałym zauważyć jedną rzecz ,która psuje mi odbiór pracy.
Posadzka ułożna w szachownicę wg mnie jest niedopracowana.
O ile pierwsze 3 rzędy są jszcze od biedy do przyjęcia ,to w następnych widać dużo błędów.W przypadku mocno wykontrastowanej "szachownicy" musi byś ona wytrasowana i namalowana wręcz IDEALNIE w tego typu obrazach.
Ten źle dopracowany element podważa "wiarygodność" całej kompozycjii.Ja sobie zadaję pytanie czy malarz,który "rozłożył" się na "prostej" posadzce nie ukrywa przede mną innych błędów.I oczywiście je znajduję - dwie różne dłonie , nieprzekonująca linia "zamglonego horyzontu" itp.
Nie chcę bez sensu krytykować Twojego obrazu ,być może czepiam się detali ,pewno jestem "lekko stuknięty" jeżeli chodzi o szczegóły.
Jednak widziałem "tego typu" obrazy ,które potrafiły mnie zachwycić perfekcją wykonania.
Doceniam Twój niewątpliwy talent, ale na dzień dzisiejszy Ten obraz bardziej mi przypomina np. plakat filmowy.
lestat
Nowicjusz
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #22 : 16 Kwietnia 2013 - 19:54:51 »

Każda uwaga jest cenna.
lestat
Nowicjusz
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #23 : 16 Kwietnia 2013 - 20:32:25 »

Kontynuacja po przerwie. Pastel:

Uploaded with ImageShack.us

Ołówek:

lestat
Nowicjusz
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #24 : 17 Sierpnia 2013 - 12:26:00 »

Nowy obraz-Silence

przez administrację forum za przekaz,  kolorystykę i wykonanie.

lestat
Nowicjusz
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #25 : 20 Sierpnia 2013 - 21:56:51 »

Czy znacie może jakiś fora malarskie zagraniczne?
teresa
Admin
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #26 : 21 Sierpnia 2013 - 04:58:37 »

Silence - cudowna woalka jak również całość obrazu.

ps.
Czy na zagranicznych forach jest lepiej? tz. może lepsi fachowcy w branży malarskiej?
Ciekawostką jest, że bardzo często na nasze forum wchodzą goście właśnie z zagranicy.  tak z
Danii, Włoch, Czech, Rosji, Litwy, Islandii, Irlandii, Portugalii, Hiszpanii i jeszcze z innych - a nawet wchodzą na nasze forum goście z Afryki.

lestat
Nowicjusz
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #27 : 21 Sierpnia 2013 - 06:18:39 »

Czysta ciekawość. Fajnie czasem zobaczyć jak jest gdzie indziej np. na anglojęzycznych forach, duże doświadczenie z całego świata. Sztuka na "zachodzie" jest bardziej ceniona niż w Polsce. Łatwiej można sprzedać obraz lub kupić coś ciekawego.
espero
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #28 : 21 Sierpnia 2013 - 08:44:18 »

Zagraniczne fora nie są ani lepsze, ani gorsze, ale tak jak ludzie zza granicy zaglądają tutaj, tak i my zaglądamy tam. Właśnie z czystej ciekawości. Ja np. szukałem informacji o akwareli, o które w Polsce ciężko. Za granicą jednak, szczególnie w Wielkiej Brytanii i w Stanach, ale też w Niemczech i innych krajach malarstwo akwarelowe (a przynajmniej tak mi się wydaje z tego co obserwuję) jest o wiele bardziej rozwinięte i doceniane. Można też podpatrzyć jak inni malują, podpatrzyć jakieś techniki, ciekawostki. Warto czasem poszperać.
Jedno z większych jakie znalazłem, bardzo rozbudowane z ponad 420 tysiącami członków i ponad 10 milionami postów to forum.
lestat
Nowicjusz
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #29 : 24 Sierpnia 2013 - 11:11:09 »

Obraz wystawiłem na sprzedaż:
http://allegro.pl/silence-i3487625267.html

Chciałbym Was zapytać, co robicie ze swoimi obrazami, składujecie je gdzieś, czy próbujecie gdzieś sprzedać? Dla mnie malarstwo to jest czyste hobby. Mam zupełnie inne mam wykształcenie, nie miałem żadnych szkół malarskich. Pierwszy obraz olejny namalowałem mając 7 lat. Chodziłem na korepetycje do malarza po ASP w Krakowie, ale to było kilka zajęć przed zamiarem pójścia na ASP, ale w końcu nie poszedłem:).
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: