Malarstwo - Teresa Kopańska
  Malarstwo Teresy Kopańskiej
forum malarskie
Forum malarskie
28 Marca 2023 - 13:15:11 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3 4 5 6 ... 8   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: LESTAT  (Przeczytany 47199 razy) Średnia ocena: 4
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
lestat
Nowicjusz
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« : 05 Października 2009 - 22:45:06 »

Obraz nr 1.
Witam wszystkich serdecznie, jestem nowy na tym forum.

teresa
Admin
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #1 : 06 Października 2009 - 04:54:47 »

Pięknie,  ale może jakiś mały opis tej pracy ? jaka technika malowania ? na czym malowany jest ten obraz nr.1 ?
Trudno cokolwiek powiedzieć tylko na podstawie stwierdzenia, że to obraz.
Mam wrażenie, zastosowania filtra, a może się mylę  mysl (cała tonacja barwna, światło,  nieskazitelnie równa),  wieszaczek w tle, jakaś oprawa ?
szczególnie mnie interesuje sygnatura, po prawej stronie, możesz coś napisać na jej temat ? podpisujesz się znakami ?
sert
Gość
« Odpowiedz #2 : 06 Października 2009 - 07:35:59 »

Dla mnie bomba okok Również z przyjemnością poznałbym szczegóły dotyczące pracy.
infrawizjer
Gość
« Odpowiedz #3 : 06 Października 2009 - 09:30:42 »

włosy sknocone, kompozycja też   w skali o 1 do 6 .3
Stopa
Instruktor
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #4 : 06 Października 2009 - 09:41:34 »

Włosy i paznokcie. Kolory mało zróżnicowane ale i tak ciekawe.

"Każdy może tworzyć byle co i ma prawo być z tego zadowolonym, byle by nie był w swej pracy szczerym i znalazł kogoś, który równie kłamliwie będzie to podziwiał." Stanisław Ignacy Witkiewicz

I moja galeria http://www.tessart.pl/smf/index.php?topic=976.
infrawizjer
Gość
« Odpowiedz #5 : 06 Października 2009 - 09:50:36 »

paznokcie i dłonie dokładnie ... razi bardzo ...
sert
Gość
« Odpowiedz #6 : 06 Października 2009 - 10:43:05 »

Kompozycja sknocona? Centralny kadr? A jaka miała by być w tym konkretnym przypadku. Uważam, że jak najbardziej trafiona (jakaś dziwna mania ucieczki od kadrów centralnych niekiedy bardzo wskazanych).  Dłonie rzeczywiście do poprawki, sprawiają wrażenie "wystruganych" i rażą wobec fotorealistycznej reszty. Paznokcie? Co Wam nie odpowiada i tak bardzo razi? Kolor czy kształt? Bo mnie ani jedno ani drugie - pomijam dłonie jako całość. Biorąc zaś pod uwagę monochromatyczną manierę pracy i zakładając, że dziewczyna miała paznokcie pomalowane na czerwono to jakie mają tu być, pastelowo jasne?
infrawizjer
Gość
« Odpowiedz #7 : 06 Października 2009 - 11:12:10 »

jak podoba ci się duża wrecz ogromna plama włosów centralnym kadrze to gratuluje wyczucia .Paznokcie nie maja być dominantą tyle .
a pozatym ta kompozycja lekko schodzi w prawo dla mnie nie jest ani centralna ani symetryczna jest zła .Malarstwo tym różni sie od malarstwa ze dostosowuje świat do pewnych subiektywnych walorów estetycznych
sert
Gość
« Odpowiedz #8 : 06 Października 2009 - 11:57:10 »

Widzisz, w moim przypadku ani włosy ani paznokcie nie były elementami, które natychmiast zwróciły uwagę. Nie stanowiły więc czegoś co dominuje i razi. Nie stanowią i teraz mimo Waszych uwag. Draperia była tym, co mnie natychmiast "pochłonęło". Jej delikatność, błyszcząca powierzchnia, sposób jej namalowania przy ciekawym światłocieniu. Włosy, paznokcie to drugi, mniej liczący się akcent. Jedynie dłonie nie pasowały mi i nie pasują do całości.
A siła waloru uzależniona jest niekiedy od koloru w naturze i to akurat w tej pracy mi pasuje.
teresa
Admin
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #9 : 06 Października 2009 - 14:15:47 »

a mnie jednak cały czas intryguje ta   "(cała tonacja barwna, światło,  nieskazitelnie równa)"
czy was to nie zainteresowało? i chciałabym się dowiedzieć jak to możliwe, czy możliwe takie wykonanie ręcznie pędzlem? Jeśli tak, to jestem straszne do tyłu z techniką malowania. No ale jeszcze dalej nic nie wiemy co nieco o tej pracy, może jak autor się pojawi to nam wyjaśni parę szczegółów, co do tego obrazu. mysl
Strony: [1] 2 3 4 5 6 ... 8   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: