Malarstwo - Teresa Kopańska
  Malarstwo Teresy Kopańskiej
forum malarskie
Forum malarskie
28 Marca 2023 - 12:19:07 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 55   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: wendipo  (Przeczytany 269238 razy) Średnia ocena: 4
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kate
Tubylec
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #10 : 10 Maja 2009 - 16:49:42 »

Jesień jest bardzo ładna. Podobają mi się tak wykonane pejzaże. Kiedy jesienią jest słonecznie i drzewa mienią się wszystkimi kolorami liści a pomiędzy nimi prześwituje słońce to na taki widok zyskuję masę energii i wtedy mogę wszystko... rozmarzyłam się tak

Jak dobrze być barankiem i wstawać sobie rankiem... ;)
alpunia
Gość
« Odpowiedz #11 : 10 Maja 2009 - 19:32:20 »

nr 8. Piękny temat. Pięknie wyszło Ci szkło. Nurtuje mnie odbicie płomienia świecy...hmmm. Chyba postawie sobie zaraz butelke wina i zapale przy nim świece usmiech
nr 9. Kolorystycznie super, tylko coś tło Ci nie wyszło. Mam na myśli ślady pędzla, tzn. jeśli głowny motyw malujesz drobnymi pociągnięciami pędzla to troszke nie pasują takie pospiszne i wzdłużne linie tła.

Wg/mnie masz doskonałe wyczucie barwy.

Prośba: rób foto an face. Najlepiej w słoneczny dzień bez lampy błyskowej, lub z lampą przed zawerniksowaniem obrazu. Takie skosy nie są korzystne dla obrazu.
wendipo
Malarz miesiąca

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #12 : 11 Maja 2009 - 18:48:07 »

Bardzo dziękuję za wszystkie opinie o moim "malowaniu".Echium, Kate  i alpunia, dziękuję. Jeśli chodzi o jakość zdjęć, to robiłam " z boku" i przed werniksowaniem, na wprost strasznie światło odbijało, i wyglądało to nieciekawie.Ale może się w tym wprawię trochę, postaram się.Pozdrawiam usmiech

usmiech
vakacje
Nowicjusz
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #13 : 11 Maja 2009 - 19:11:05 »

stary mostek super
pierwsza praca bardzo mi się podoba, kompozycja, kolory super
i martwe natury, mają jakieśtam wady właśnie świecy odbicie
ale chylę czoła
moje mazanki podstawówkowe to jakiś dramat
a ja odstawiłam póki co malowanie żeby się uczyć i na forum siedzę z Wami
i jeszcze krytykować śmiem
chyba sie rozbisurmaniam.
otóż i czas na mnie
jak tak dalej pójdzie to chyba założę kłódkę i poproszę kogoś obcego o hasła założenie

vakacje
sert
Gość
« Odpowiedz #14 : 11 Maja 2009 - 19:26:46 »

wendipo, widzę że Twoje malarstwo jest szerokie tematycznie bo i pejzaż i postacie i martwa natura. Myślę, że to bardzo dobrze. Nie ograniczasz się tylko do jednej dziedziny tematycznej a to pozwoli z czasem na dużą swobodę. Nie będę pisał o tym co mi się podoba lecz, jeśli pozwolisz, kilka słów o tym, co w moim mniemaniu jest pewnym "błędem". W pracy 8 (martwa natura z butelką) świeca funkcjonuje na zasadzie pozostałych rekwizytów nie dając tego, co jest jej zasadniczą właściwością - światła. Mimo, że płomień jest duży i wyrażny to istnieje jakby niezależnie. Poza odbiciem w butelce nie tworzy żadnych konsekwencji (no nie potrafię tego inaczej nazwać). Myślę, że praca byłaby ciekawsza, gdybyś tę właściwość uwzględniła. Podobnie ma się sprawa z baletnicą. Brakuje mi właśnie światła i przestrzeni jakie ono tworzy. Również suknia poprzez jej oświetlenie byłaby z pewnością ciekawsza. A tak - jest płaska.
To takie moje uwagi "chorobliwego realisty". Może będą pomocne.... usmiech
wendipo
Malarz miesiąca

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #15 : 13 Maja 2009 - 18:14:26 »

Wakacje i sert, bardzo dziękuję za opinię, przyjmuję każdą uwagę, bo cały czas się uczę, może dlatego też tak zróżnicowane tematy moich prac. Sprawdzam czy mi się uda ten czy inny temat namalować, oczywiście nie kopiuję wiernie ( pewnie dlatego że jeszcze nie potrafię) staram się do każdego tematu wnieść coś swojego, z pewnością nie zawsze się udaje, szczególnie warsztatowo, ale ponieważ jestem jeszcze " dość zielona" w tym co robię, więc może z czasem........Jeśli chodzi o martwą naturę ze świecą, sert masz rację, jest to nie do końca tak jak trzeba, niestety pracy już nie mam, ale przy następnej......Pozdrawiam:)

usmiech
szklanytygrys
Forumator
*

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #16 : 13 Maja 2009 - 20:19:11 »

Bardzo podoba mi sie stary mostek  -  pieknie nałożona farba i rozłożone plamy
I Pisrwsze szuwary  - te zaraz po starym mostku. Takie ascetyczne, troche "japońskie" - piekne.

Moja galeria "główna" czyli oleje

i trochę eksperymentów akwarelą
wendipo
Malarz miesiąca

Aktywność:
0%

WWW Nagrody
« Odpowiedz #17 : 15 Maja 2009 - 21:56:35 »

Bardzo dziękuję:)

usmiech
adriannaa
Instruktor
*

Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #18 : 18 Czerwca 2010 - 17:28:19 »

Mnie natomiast wpadły w oko pastele ,pejzaże są urocze.

Piękno nie wymaga wyjaśnienia, co więcej, może wyjaśnić wiele rzeczy samo.Najpiękniejsze dzieło sztuki jest tym, co dociera do umysłu i serca, bez pomocy krytyków sztuki.

Aleksiej Antonow
Efre
Bywalec
*
Aktywność:
0%

Nagrody
« Odpowiedz #19 : 20 Czerwca 2010 - 22:46:47 »

2 - cudo !!!!!
3 - równie wspaniałe
8 i 9 - mimo, że nie przepadam za martwą naturą, obrazy są genialne!! okok okok
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 55   Do góry