adriannaa
Instruktor
Aktywność:
|
 |
« Odpowiedz #70 : 27 Marca 2010 - 21:05:29 » |
|
no moja droga jest o wiele lepiej ,jednak delikatnie zaznaczone obłoczki są zdecydowanie na plus w twoim krajobrazie.
|
Piękno nie wymaga wyjaśnienia, co więcej, może wyjaśnić wiele rzeczy samo.Najpiękniejsze dzieło sztuki jest tym, co dociera do umysłu i serca, bez pomocy krytyków sztuki.
Aleksiej Antonow
|
|
|
teresa
Admin
Aktywność:
|
 |
« Odpowiedz #71 : 27 Marca 2010 - 21:11:49 » |
|
Mnie się też podoba, robi wrażenie rozległej panoramy gór, piękne światło i cień, typowe dla krain górskich no i barwne tony spokojne, zespolone ze sobą. Tak, super  echium
|
|
|
|
adriannaa
Instruktor
Aktywność:
|
 |
« Odpowiedz #72 : 27 Marca 2010 - 23:19:28 » |
|
Bardzo przypomina mi widokówkę z jakiś regionów górskich ,ale to pozytywnie,mam takie wspomnienia z Piwnicznej, to dokładnie wygląda mi na panoramę z tego miejsca oj odżyły wspomnienia.fajnie zaznaczone jest to pasmo jaśniejszej zieleni biegnące w części środkowej obrazu ,można sobie wyobrazić ,ze tam gdzie jest jasno to właśnie słoneczko przebiło się przez chmurzyska.
|
Piękno nie wymaga wyjaśnienia, co więcej, może wyjaśnić wiele rzeczy samo.Najpiękniejsze dzieło sztuki jest tym, co dociera do umysłu i serca, bez pomocy krytyków sztuki.
Aleksiej Antonow
|
|
|
echium
Stały bywalec

Aktywność:
|
 |
« Odpowiedz #73 : 30 Marca 2010 - 20:03:08 » |
|
Dzięki. Widok jest z Pienin na Tatry. Jest to od razu po ulewie. Słońce zachodziło.Mam zamiar zrobić z tego tryptyk. Brakuje lewej i prawej strony  Z lewej była piękna tęcza.
|
|
|
|
adriannaa
Instruktor
Aktywność:
|
 |
« Odpowiedz #74 : 23 Kwietnia 2010 - 08:24:18 » |
|
pomysł z tryptykiem :okok:a szczególnie z tęczą no wiec czekam na dalszy ciąg.
|
Aleksiej Antonow
|
|
|
adriannaa
Instruktor
Aktywność:
|
 |
« Odpowiedz #75 : 28 Kwietnia 2010 - 12:13:04 » |
|
Dziękuje za odwiedziny w mojej galerii i komentarz ,wiesz ,troszkę pozazdrościłam ci twoich kwiatuszków i tak spróbowałam ,ale jeszcze chciała bym takie kwiatuszki w zbliżeniu ....takie makro fajne są i robią wrażenie.
|
Aleksiej Antonow
|
|
|
echium
Stały bywalec

Aktywność:
|
 |
« Odpowiedz #76 : 28 Kwietnia 2010 - 12:25:08 » |
|
Nie ma za co dziękować. Takie obrazy- makro roślin robią duże wrażenie na dużych płótnach, bo człowiek nie przygląda się tak kwiatom i to przez to jest bardziej niesamowite, można zrobić abstrakcje. Ja interesuję się roślinami, fotografuję , maluję. Nawet kupiłam obiektyw do makro.
|
|
|
|
adriannaa
Instruktor
Aktywność:
|
 |
« Odpowiedz #77 : 28 Kwietnia 2010 - 12:45:56 » |
|
I nic nie pokazujesz ze zdjęć ,w dziale na każdy temat Sert rozpoczął fantastyczny wątek "fotograficzne spacery"  wrzuciła byś jakieś fotografie ,nie daj się prosić ,plisss 
|
Aleksiej Antonow
|
|
|
apostate
Gość
|
 |
« Odpowiedz #78 : 30 Kwietnia 2010 - 14:39:59 » |
|
Bardzo przypomina mi widokówkę z jakiś regionów górskich ...
Właśnie, przypomina widokówkę, co nie znaczy, że mi się nie podoba, ale brak tu kolorów, które by nadawały "malarskość" obrazowi.
|
|
|
|
adriannaa
Instruktor
Aktywność:
|
 |
« Odpowiedz #79 : 30 Kwietnia 2010 - 14:58:31 » |
|
, ale brak tu kolorów, które by nadawały "malarskość" obrazowi.
A jakie to są kolory ,które nadają malarskość obrazom? poproszę coś szerzej?
|
Aleksiej Antonow
|
|
|
|